Dobd fel a napod!

Lépj ki a napi szokásaidból – fedezd fel a helyet, ahol élsz!

Sokszor épp azt nem látjuk meg, ami a szemünk előtt van. Pedig a szűkebb és kicsit tágabb környezetünk tele van érdekességekkel, új, felfedezésre váló szépségekkel és élményekkel. Ha nyitott szemmel járunk és hajlandóak vagyunk kilépni megszokásaink korlátai mögül, minden napra találhatunk új örömet.
Lépj ki a napi szokásaidból - fedezd fel a helyet, ahol élsz!

Hányszor mondtad már magadnak: “de szeretnék máshol lenni és egy időre magam mögött hagyni ezt az unalomig ismert város”? Ugye hogy sokszor? Ilyenkor elkezdesz ábrándozni távoli, egzotikus országokról, egy csodálatos vakációról, új helyekről, amiken azelőtt még sosem jártál. Aztán lemondóan legyintesz, mert idén nem lesz erre idő és nem jut rá pénz sem. Pedig ha nem vagy túl nagyravágyó, könnyedén eljuthatsz ismeretlen tájakra. Itt van a közvetlen szomszédságodban, elég elhagyni a település határait.

Kis kiruccanás

A legtöbben nem ismerjük még azt a vidéket sem jól, ahol élünk. Te hányszor kirándultál a lakóhelyed közvetlen vonzáskörzetében? Pedig egészen biztos, hogy vannak ott is kellemes, érdekes helyek, ahol járva ki tudnál zökkenni egy kicsit a taposómalomból. Nem kell drága nyaralás ahhoz, hogy a felderüljön a napod, elég, ha csak pár órára kilépsz a megszokott életedből, és a jól ismert, simára taposott ösvények helyett szó szerint egy új útra térsz.

Lépj ki a napi szokásaidból - fedezd fel a helyet, ahol élsz!


Fedezd fel szűkebb pátriád értékeit

Az öröm és boldogság egyik forrása a változatosság, amire az embernek épp úgy elengedhetetlenül szüksége van, mint a kiszámíthatóságra. Vigyél egy kis meghökkentő újdonságot a napirendedbe például azzal, hogy akár autóval, gyalog vagy kerékpáron kiruccansz a környékre. Elmész a patakpartra, ahol utoljára gyermekkorodban jártál. Elkarikázol a szomszéd településre és beülsz egy pohár frissítőre egy ismeretlen kiskocsmába. Felütöd az internet végtelenül gazdag “könyvtárát”, és utánanézel, a környékeden milyen nevezetességek találhatók, és meglátogatod ezeket egyenként. Rá fogsz majd csodálkozni, milyen különleges épületek, emlékhelyek, természeti értékek vesznek körül, pedig ezeknek eddig szinte semmi figyelmet nem szenteltél, talán még létezésükről sem tudtál. Ha képes vagy ezeket értékelni, máris egész más színben fog feltűnni a szemedben a lakóhelyed és benne a te életed is: gazdagabb, színesebb lesz. Ez a tudat pedig garantáltan feldobja a napod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top