Diéta

Így segít lefogyni az okostelefonod!

Számolja helyetted a kalóriákat, vagy figyelmeztet, hogy igyál vizet! Top öt diétát segítő mobilalkalmazás!

Az okostelefonunk mindig kéznél van, és jól jön bizony egy kis segítség, ha fogyókúráról van szó. Nagyon sok – akár ingyenes – alkalmazás közül tudunk választani. Igaz, legtöbbször angol nyelvűek, de mélyebb nyelvtudás nélkül is boldogulhatunk velük.

1. Sport Tracker

A mozgás is hozzátartozik a diétázáshoz, és jól jöhet a Sport Tracker. A lényeg, hogy biciklizés, futás, vagy akár kirándulás előtt beállítod, és a végén megnézheted az útvonaladat, hogy mennyi ideig sportoltál, mennyi kalóriát égettél. Lesz egy jó kis naplód, amivel nyomon követheted, hogy egyre többre vagy képes.

2. DietBet

Kicsit bolondos, de bizonyos határokon belül inspiráló lehet. A lényeg, hogy fogadásokat köthetsz a barátaiddal vagy akár ismeretlenekkel, hogy egységnyi idő alatt mennyit tudsz lefogyni. Négy hétig tart egy kör, vállalj reális célt, és nagy sikerélményed lehet!

Így segít lefogyni az okostelefonod!

3. Kalóriaszámláló

Ha a kalóriaszámláló módszerre esküszöl, akkor nagyon jól jöhet egy ilyen alkalmazás az okostelódra. Csak kiválasztod az ételek közül, hogy mit is ettél reggelire vagy ebédre, és már pörögnek is a szemed előtt a kalóriák anélkül, hogy neked számolgatnod kéne. Egyszerű nagyon!

4. Water Your Body!

Sokszor hallottuk már, hogy sok vizet kell inni, jó a testnek, anyagcserének, mindennek. Szóval, ez a kis applikáció segít, hogy ne feledkezzünk meg az ivásról. Beírod, hány kiló vagy, és hogy mennyi vizet szoktál inni egy nap. Aztán csak várni kell, hogy a telefonod jelezze, itt az ideje innod, ha elfeledkeztél róla. A nap végén pedig láthatod, mennyit ittál egy nap.

5. Mindennapi hasizom

Emlékeztek a Minden napra egy mese című könyvre gyerekkorunkból? Ez az alkalmazás is olyan, csak éppen napi egy hasizomgyakorlatot mutat be, így legalább változatosabbá teheted az edzésed. Azt is kiválaszthatod, hogy hány perces gyakorlatot szeretnél csinálni. Kezdőknek ideális!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top