Család

Új játszótér az óvodának? Most gyerekjáték lesz!

A dm idén tavasszal is játékos pályázattal támogatja a kisgyerekek napvédelmét, s arra kéri az ovikat, hogy készítsék el saját napórájukat. 400 pályázó annyi naptejet kap ajándékba, amellyel idén biztosan segíthetik a gyerekek napvédelmét, a fődíjas ovi játszóterét pedig felújítja a dm, ráadásul úgy, hogy a játékok árnyékoló funkciót is kapnak, így biztosan önfeledt lehet a játék!

Káros sugarak, reszkessetek!

A napsugarak nem csak napozáskor érik a bőrt, így kirándulások alkalmával vagy a kerti játék során is vegyétek elő a napvédő krémeket, a fejfedőket. Ha a gyerekek a szabadban játszanak, mindig kenjétek be őket számukra alkalmas, magas védőfaktorú napvédő krémmel. Ne tévesszen meg titeket a jótékony árnyék sem, az UV-sugarak ott is a közeletekbe férkőznek. Ha mégis vizes program mellett döntetek, akkor is használjatok a bőrtípusotoknak megfelelő, vízálló napvédő krémet, mert a vízfelszín alatt is 95%-ban megtartja intenzitását az UV-sugárzás.

Új játszótér az óvodának? Most gyerekjáték lesz!

Játssz a fénnyel! És persze az árnyékával…

Ha előbújnak a napsugarak, gyakran hallunk annak káros hatásairól, a védekezési módokról, de ne feledjük, hogy a Nap nélkül élet sem lenne! A napsugarak alkalmat adnak rengeteg játékra is: a fény-árnyék hatások vizsgálódásra hívnak. A fény-árnyék kapcsolata gyakran foglalkoztatja a kicsiket: ki ne látott volna már kisgyermeket, aki a saját árnyékát kergeti? Néha a legegyszerűbb játék tud a legizgalmasabb lenni, és még játékboltba sem kell menni kellékekért… Rajzoljd le például a gyerkőcök árnyékát a nap különböző szakaszaiban, hogy megfigyelhessék a változásokat. Jó móka lesz látni, ahogy a délután folyamán egyre nagyobb lesz az “árnyék-gyermek”.

Készítsünk napórát!

Bár a tavasz még csak most kopogtat hozzánk, s a napvédelem kérdése távolinak tűnik, a dm tavaszi kampánya közös gondolkodásra hívja az ovikat, hogy a perzselőbb napokat már valóban felkészülten várják, s ehhez terméktámogatást is nyerhessenek.

Az első 400 pályázó óvoda számára biztosít a dm és a L’OREAL Magyarország Kft. naptej-támogatást, a leggyorsabban pályázó 100 óvoda pedig kreatív készleteket nyer a STABILO jóvoltából. A dm programjához a MelanomaMobil és az Aranyág Alapítvány is csatlakozott.

A pályázatokat 2017.03.03-2017.04.15-ig várja a dm, a részletes pályázati kiírás elérhető a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top