nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Megtiltotta a kórház a kismamának, hogy nyilvánosan szoptasson

Megtiltotta a kórház a kismamának, hogy nyilvánosan szoptasson

Az indoklás: a szoptatás túl szexis.
NLCafé
f Ajánlom

A 18 éves Darcie Pennington három hónapos fiával és édesanyjával látogatta meg kórházban fekvő rákos nagyanyját. Amikor azonban meg akarta szoptatni a fiát, odament hozzá egy nővér, és azonnal egy külön helyiségbe tessékelte, majd erélyesen behúzta a függönyt.

Amikor a meglepett Darcie megkérdezte a nővért, mégis mi a baj a szoptatással, azt a választ kapta, hogy a szoptatás szexuális töltetű dolog, és zavarja a jelen lévő férfiakat. Arra is felhívta a lány figyelmét – egy másik nővér támogatásával –, hogy ők csak az ő méltóságát védik.

A lány udvariasan megpróbált utalni rá, hogy a törvények szerint jogában áll akárhol szoptatni, ráadásul a többieknek háttal ülve kezdett neki a dolognak, tehát még csak azt sem mondhatjuk, hogy odatolta volna a mellét idegen férfiak orra alá.

Megtiltotta a kórház a kismamának, hogy nyilvánosan szoptasson

A kórház igazgatója sajnálkozását fejezte ki az eset miatt, és hangsúlyozta, hogy maximálisan támogatják a szoptatást, de igyekeznek erre privát teret nyújtani a kismamáknak. Darcie erre annyit reagált, hogy amióta a fia megszületett, mindenhol tök normálisan és kedvesen viselkedtek vele, ha megszoptatta a kicsit. Pont egy kórháznak kellene az élen járnia abban, hogy az anyák ott szoptassanak, ahol akarnak, ezzel is minél több nőt biztatva arra, hogy ne tápszerrel táplálja a gyermekét.

Forrás: dailymail.co.uk

Megosztás Facebookon