Család

A szülők beperelték az Apple-t, mert szerintük a FaceTime miatt halt meg kislányuk

A szülők szerint a kislányuk életét követelő tragikus baleset megelőzhető lett volna, ha az Apple blokkolja a FaceTime vezetés közbeni használatát.

Az ötéves Moriah Modisette 2014-ben belehalt az autóbalesetbe, amit a 22 éves Garrett Willhelm okozott. A kislány szülei autójának hátsó ülésén ült, mikor a mobiltelefonján facetime-oló Willhelm belehajtott a kocsiba. A kislányt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol később életét vesztette.

A szülők beperelték az Apple-t, mert szerintük a FaceTime miatt halt meg kislányuk 

A szülők az Apple-t hibáztatják a balesetért, mert szerintük a tech cég dolga lett volna, hogy letiltsák az applikáció vezetés közbeni használatát. A szülők szerint a technológia lehetővé tette volna: az alkalmazást össze lehet kötni GPS-szel, így pedig lehetséges a lekapcsolása vezetés közben. 

A Modisette család szerint a FaceTime szabályozásával megelőzhető lett volna a baleset, ezért be is perelték az alkalmazást gyártó Apple-t. Az Apple egyelőre még nem reagált a vádakra.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top