nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Nevetéssel gyógyítanak a Bohócdoktorok (X)

Nevetéssel gyógyítanak a Bohócdoktorok (X)

Jókedv és nevetés tölti meg hetente pár órára a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályának kórtermeit. Novembertől a gyerekek rendszeresen találkozhatnak a Piros Orr Bohócdoktorokkal, akik mindent megtesznek azért, hogy szebbé varázsolják a kórházi hétköznapokat.
Avatar
hirdetés
f Ajánlom

Különleges doktorok látogatásai színesítik a hétköznapokat a Szent Borbála Kórház gyerekosztályain. Egy jótékonysági akciónak köszönhetően a Piros Orr Bohócdoktorok itt is munkába álltak, és mosolyt csalnak a gyermekek, aggódó hozzátartozóik és a kórházi dolgozók arcára.


Gyógyít a nevetés

A nevetés gyógyító erejét az elmúlt húsz év tapasztalata, pszichológiai kutatások és a kórházi visszajelzések is megerősítik. A vidámabb, felszabadultabb betegek ugyanis együttműködőbbek, bizakodóbbak, így egészségüket is hamarabb visszanyerhetik.


„Nagy megtiszteltetés számunkra hogy a Henkel sok éve kitart mellettünk. Támogatásukkal indult el többek között a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztályán a rendszeres vizit, a speciális törődést igénylő gyerekek mosolyterápiája és az interaktív programunk is. Külön öröm, hogy mostantól 2 új bohócdoktorral is kiegészíthettük az immár 30 fős csapatot és rendszeresen számíthatnak ránk ebben a régióban is”
– mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„A jótékonysági program keretében bárki, aki egy adott időszakban a SPAR és INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, támogatta a bohócdoktorok munkáját. Örömünkre szolgál, hogy idén vásárlóinkkal együtt 3,15 millió forintot, az elmúlt években pedig összesen több mint 20 millió forint támogatást gyűjtöttünk össze” – mondta Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletágának igazgatója.


Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője
elmondta: „A SPAR, a Henkel és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány között évek óta kiváló az együttműködés. Hiszünk benne, hogy a mosolynak, a vidámságnak gyógyító ereje van, amely hozzásegíti a gyermekeket a felépülésükhöz.”

 

Nevetéssel gyógyítanak a Bohócdoktorok from LA Communications on Vimeo.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon