Család

Két hold fénylik a pécsi Fényfesztiválon (x)

Az ország minden bizonnyal leglátványosabb fesztiváljára készül Pécs. A Zsolnay Fényfesztivál június 28.–július 1. között közel 100 programmal és világszínvonalú 3D-s fényfestéssel várja a látogatókat.

Az elmúlt két évben hihetetlen sikerrel robbant be a hazai fesztiválpalettára a Zsolnay Fényfesztivál, amely az ország első fényfesztiváljaként úttörő módon lépett a világszerte rendkívül népszerű műfaj képviselői közé. Az érdeklődőknek elég csak Pécsig utazni, hogy nemzetközi mércével is értékelhető, hatszorosan díjazott rendezvényt lássanak, és Magyarországon máshol nem tapasztalható élményeket szerezzenek a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) által szervezett eseményen.


A tavaly több mint 60 000 látogatót vonzó ingyenes rendezvény egyik legizgalmasabb része a Fény Útja. Ez a pécsi belváros 25 helyszínéből álló „fénykörút”, amelyen végigsétálva a kedvelt pécsi épületeket új ruhába öltöztető fényfestéseket, fényinstallációkat láthatnak az érdeklődők összesen 12 000 négyzetméternyi felületen.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó program a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny. Ennek keretében a székesegyház monumentális homlokzatára komponált háromdimenziós, mozgó fényalkotásokban gyönyörködhetnek a látogatók. A pezsgő utcai újcirkuszi és utcaművészeti kavalkádban Costa Rica-i tűzzsonglőrök, spanyol utcaművészek és a világ számos pontjáról érkező zenészek szórakoztatják majd a látogatókat, valamint visszatérnek az őrült katalán hajszobrászok, akik világító hajkölteményeket készítenek a vállalkozó kedvűeknek.


Akiknek nem lenne elég ennyi izgalom és látvány, azokat várja a Fény Útja Extra. Ez egy 1500 Ft-os karszalag megvásárlásával négy napon át a belváros zárt tereibe kalauzolja a felfedezőket és kínálja leghihetetlenebb fényalkotásait. Ilyen például a NASA adatai alapján készült hétméteres, világító holdinstalláció.
Zsolnay Fényfesztivál – Pécs a nyár fénypontja!
Honlap: www.fenyfesztival.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top