Család

Jövőre suliba megy a gyereked? Segít a LOGICO! (x)

Lassan eltelik a tanév negyede, és a nagycsoportosok már készülnek az iskolára. Sok a dolguk. Jövőre ilyenkor már javában tanulják az ábécét, és azt gyakorolják, hogyan kell szép szabályosan kerekíteni a betűket.

Az öt-hatéveseknek nem könnyű helyesen fogni a ceruzát, összpontosítani az ide-oda cikázó figyelmüket, vagy szép türelmesen balról jobbra pásztázni a sorokat az olvasókönyvben. Tudtad, hogy a felkészüléshez és gyakorláshoz remek játék a LOGICO?  Észrevétlenül, szórakoztatva fejleszt egy sor készséget, amire az iskolában nagy szüksége lesz gyermekednek. Ráadásul azonnali sikerélményt kínál.   

Miből áll a LOGICO?

A játék egy tartós keretből és a hozzá választható tematikus kártyacsomagokból áll. Már 3 éves kortól kézbe adható, és 9 éves korig ajánlott. A 3–6 éveseknek a PRIMO, a kisiskolásoknak a PICCOLO való. Mind a 6 gombos PRIMO-, mind a 10 gombos PICCOLO-kerethez több mint 30-30 kártyacsomag tartozik.
A játék egyszerű: a feladatkártyát a keretbe kell csúsztatni, és a színes gombokat a megoldáshoz kell tolni. A végén a feladatkártyát megfordítva lehet ellenőrizni a megoldást. Játszhattok együtt, ezzel felkészülhettek a későbbi közös tanulásra, és közben megfigyelheted, hogy mire kell esetleg jobban rágyúrni. De a LOGICO kiválóan alkalmas arra is, hogy gyermeked egyedül játsszon vele. A vidám rajzok és a sokféle téma újra és újra játékra csábítják, nem fogja megunni.  

Mi mindent fejleszt?

A LOGICO az iskolában nélkülözhetetlen alapkészségeket fejleszti: a logikai gondolkodást, a figyelmet, a finommotorikát, azaz a kézujjak mozgásait és a szem-kéz koordinációt, a térbeli-síkbeli tájékozódást, a beszédet és a szókincset. A kereteken található gombok tologatásával ügyesedik a kéz, ami segít megalapozni a későbbi írástanulást. Ráadásul ezek a készségek játék közben, észrevétlenül fejlődnek.

A LOGICO praktikus és sokoldalú fejlesztőjáték, nem véletlen, hogy a fejlesztőpedagógusok is használják, és ajánlják otthonra is minden szülőnek, akinek 3–9 éves korú gyermeke van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top