Család
Szponzorált tartalom

Fájnak az ízületeid? Ezek a gyógynövények segíthetnek!

Megerőltetted magad? Rosszul mozdultál? Így enyhítsd az ízületi fájdalmat gyógynövényekkel!

A munkád során sokat kell gépelned, és az egérhasználatot is a maximumra járatod? Akár a kezed, akár a lábad terhelted túl, vagy csupán egy rossz mozdulat, esetleg megfázás okozza az ízületi gyulladást, a végeredmény minden esetben fájdalom. De nem kell beletörődnöd és tétlenül tűrnöd a kellemetlenségeket – ezek a gyógynövények segíthetnek!

Fekete nadálytő

A fekete nadálytő a természet igazi kincse. Nemcsak a csonttöréssel, zúzódással, véraláfutásokkal járó sérülések esetén nyújthat látványos és érezhető segítséget, hanem külsőleg használva a húzódások, ficamok, rándulások és ízületi gyulladások okozta panaszokat is képes mérsékelni. A fekete nadálytő serkenti a vérellátást és növeli a sejtek regenerációs képességét is.

 

 

Kasvirág

A kasvirág, vagy más néven az echinacea rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással bír, és számos betegség gyógyírja lehet. A legtöbben a megfázásos időszakban hívják segítségül, azonban ha ízületi gyulladás keseríti meg a napjaidat, akkor se feledkezz meg róla! Ez a természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógynövény enyhülést hozhat a sajgó végtagoknak, és segít mérsékelni a már kialakult gyulladást.

Körömvirág

Az élénk sárga színű körömvirág amellett, hogy nagyon jó hámosító, az ízületi gyulladások ellen is hatékony. Teaként fogyasztva remek vízhajtó és méregtelenítő, külsőleg, krémekbe keverve pedig sebgyógyító, és az ízületi problémák, valamint a köszvény egyik leghatékonyabb természetes doktora.

Százszorszép

A százszorszép ízületi fájdalmakra, reumás panaszokra és megerőltetett izmok okozta fájdalmakra, rándulásokra is jótékonyan hat. Csökkenti a fájdalmat, enyhíti a gyulladást, így akár egy rossz mozdulat okozza a panaszaidat, akár hosszabb ideje tartó gyulladás keseríti meg a mindennapjaidat, ez a gyógynövény segítheti a gyorsabb felépülést.

Kamilla

A kamilla főként a megfázásos időszakban vagy menstruációs görcsök enyhítésekor kerül elő, azonban jó, ha tudjuk, hogy ízületi bántalmak, gyulladások esetén is segíthet. Ezért ha ízületi sérüléssel járó fájdalmat szeretnénk csökkenteni, válasszunk olyan természetes összetevőket tartalmazó krémet, amely tartalmaz fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő kamillát is!

Csalán

A gyógynövények közül a csalán nemcsak remek méregtelenítő, de az ízületi gyulladások természetes enyhítőjeként is a jó barátunk lehet. Ha rendszeresen fogyasztunk csalánteát, az ízületek megfelelő működését is támogathatjuk, miközben a már meglévő gyulladásokat is segíthet enyhíteni.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top