nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ingyenes biztosítás kullancsveszélyre! Ne hagyd ki! (X)

Ingyenes biztosítás kullancsveszélyre! Ne hagyd ki! (X)

A tavasz beköszöntével egyre többet merészkedünk ki a szabadba beszippantani a vágyott friss levegőt, érezni a nap melegét, hogy minőségi időt tölthessünk együtt.
hirdetés
f Ajánlom


Sajnos azonban nemcsak mi vágyunk a tavasz megújító erejére, hanem a vérszívók is. A kullancsok például remekül alkalmazkodnak is az időjáráshoz és a környezethez, így a társaságukra bizony számítani kell, nemcsak egy erdei kiránduláson, hanem a városban is.

Talán nem is gondolunk bele eléggé, hogy az árnyas fák, a virágzó bokrok vagy a zöldellő fű a bölcsi, ovi vagy iskola udvarán is lehet veszélyforrás.

Elterjedt egy tévhit, hogy a kullancsok kizárólag a fákról „ugranak” az áldozatra, de sajnos ez nem így van. Ezek a vérszívók inkább a magas páratartalmú helyeket kedvelik, ahol sok a zöld aljnövényzet. Erdők, rétek, városi parkok, szép zöld intézményi udvarok is otthont adnak nekik. Így egy kutyasétáltatás vagy a gyerekek játéka az udvaron/parkban is éppoly veszélyes lehet.

Napokig is szívhatják a véred!

A kullancsok legfontosabb szerve a Haller-szerv, amely az első lábak első ízében található. Ez a szerv segíti őket a gazdatest megtalálásában. Miután megtalálták, felkapaszkodnak rá, és keresnek egy eret, hogy megkezdjék a vérszívást. Akár napokig is képesek „észrevétlenül” élni a bőrünkön, mert a nyálmirigyük olyan biológiailag aktív anyagot termel, amely lassítja testünk válaszreakcióját az irritációra.

Hogyan fertőz?

A táplálkozásával. Miközben szívja a vérünket, a felvett folyadékból vizet juttat vissza, és így a fertőzött kórokozók belekerülnek a vérkeringésünkbe.

 Hogyan tudunk védekezni ellene?

A legjobb módszer itt is a megelőzés.

·         Elsősorban megfelelő ruházattal. A legjobb, ha zárt és szellős ruhát viselünk. Ha egy mód van rá, a szabadban a nadrágunkat tűrjük a zokniba. Ne feledjük, az aljnövényzetből támadnak, nem a fán állnak lesben. A nyitott lábbeliket kerüljük, de ha éppen szandálban vagy papucsban sétáltunk a parkban, utána alaposan nézzük meg, nem került-e a lábunkra kullancs.

·         A szabadon maradt területekre használjunk kullancsriasztó szereket. Figyeljünk a hatás idejére, és ha szükséges, permetezzük be magunkat újra.

·         A B-vitamin folyamatos szedése, sajnos, nem riasztja el a vérszívókat, így ebben a módszerben ne bízzunk.

·         Minden szabadban történt séta, kirándulás után nézzük át egymás testét. Különösen fordítsunk figyelmet a hajlatokra és a hajas fejbőrre.

·         KÖSSÜNK INGYENES BIZTOSÍTÁST !
A kullancsveszély biztosítás abban az esetben térít, ha bizonyíthatóan kullancs által okozott fertőzésben betegszünk meg. A biztosítási összeg segít fedezni a gyógyszerek költségét. Amint az ingyenes időszak lejár, a szolgáltatás egész egyszerűen megszűnik.
A kullancsveszély biztosítás a családra is érvényes! A biztosítás a szerződőre és a vele egy háztartásban élőkre – felnőttekre és gyermekekre – egyaránt kiterjed.

 

Milyen betegségeket terjeszt a kullancs?

A vérszívók számos betegséget terjesztenek, de a legveszélyesebb a Lyme-kór, amely ellen egyelőre nincs védőoltás. Forduljunk orvoshoz, ha a csípés helyén kokárda alakú bőrpír jelentkezne. Korai szakaszban antibiotikummal sikeresen gyógyítható. Később idegrendszeri panaszokat, izomfájdalmakat, ízületi fájdalmakat okoz, ami akár bénulásig is fajulhat.

Az agyvelőben és az agyhártyában okozott gyulladás a másik nagyon veszélyes betegség, amit a kullancsok terjesztenek. A központi idegrendszer támadása lázzal, végtagfájdalommal jár, amelyek súlyosbodnak. Védőoltással védekezhetünk ellene. Mindkét betegség lehet halálos is, bár nem ez a leggyakoribb.

Ha rendelkezünk a Genertel Ingyenes kullancsveszély biztosításával betegség esetén a maximálisan kifizethető biztosítási összeg Lyme-kór, agyburok- és/vagy agyvelőgyulladás esetén 20 000 Ft, halál esetén pedig 1 000 000 Ft.

A Genertel tudja, mennyire fontos a család egészsége, ezért most egy izgalmas promóciós kampány keretében még több szülővel szeretné megismertetni az ingyenes kullancsveszély biztosítást.
Bölcsis, ovis vagy éppen iskolás a gyermeked?
Regisztrálj az intézményekben kihelyezett regisztrációs lapon, és ismerd meg jobban ezt a biztosítást!
A szülők érdeklődése, vagyis a regisztráció pedig egy nagyobb értékű utalványt jelenthet a gyereked oktatási intézményének.

Egy bölcsőde, egy óvoda és egy iskola és egy regisztráló is nyerni fog a Genertel akciójában, de a legfontosabb, hogy az egész család nyerhet egészséget, hiszen a biztosító segít a gyógyulásban!
 

Az ingyenes termékről további infókat itt találtok: https://www.genertel.hu/valaszthato-vedelem-kullancsveszely-biztositas

Megosztás Facebookon