Család
Szponzorált tartalom

Aranykezű édesapák – házi készítésű játékkamionok

Vannak édesapák, akik képesen akár heteken át bütykölni a garázsban azért, hogy örömet szerezzenek a gyermeküknek. Íme néhány csodálatos autós játék, amit ők készítettek a csemetéiknek.

Akinek gyereke van – főleg ha az kisfiú –, az valószínűleg átélt már egy vagy több autós korszakot a csemetéjével. Azokról a hetekről-hónapokról van szó, amikor a gyermek teljesen „rákattan” valamilyen járműtípusra – például a kamionra –, és kizárólag ilyennel hajlandó játszani. Elkezdenek ilyenkor felgyűlni a szobájában a különböző méretű és színű járgányok, a falakra kikerülnek a kamionos poszterek, sőt a végére a pizsama és az ágynemű is teherautó-mintás lesz. A legtöbb gyerek aztán úgy esik túl ezen a perióduson, mint egy influenzajárványon, és nem sok nyoma marad a mániának. Vannak azonban olyanok, akiknél a vonzalom tartós és kiolthatatlan marad… Nekik készítik ügyes kezű és fáradhatatlan apukák az alábbi fantasztikus alkotásokat! 

 

Ez egy mestermű, amelynek minden részletét gondos aprólékossággal készítették el. Szerintünk az apuka akár vállalkozást is alapíthatna, olyan kitűnő a kézügyessége! Az odaadása előtt pedig magasra emeljük a kalapunkat!

 

Itt a másik véglet elfoglalt és kevésbé ügyes édesapáknak: egy gyorsan összeállítható szabadtéri installáció a legegyszerűbb anyagokból. Figyelemre méltó, hogy bár ez az időjárás- és gyermekálló konstrukció cseppet sem mondható kifinomult munkának, mégis tökéletesen ellátja a feladatát, és órákon át képes lekötni a gyerekek figyelmét. Szerintünk azért is remek játék ez, mert bőven hagy teret a kicsik fantáziájának, akiknek az ilyen játéktól csak színesedik és erősödik a képzelőerejük!

 

Ez a szemrevaló játékszer sok-sok munkaórájába került a lelkes apukának, és a belefektetett energia meg is látszik a végeredményen! Melyik gyermek ne szeretne az udvarra egy ilyen fantasztikus járgányt?

 

Bármelyik gyerek elfogadná ezt az emeletes ágyat is, de nem valószínű, hogy bármelyik apuka meg tudná neki csinálni! Ehhez a kamion-ágyhoz már nem csak ügyesség és szakértelem kell, hanem komoly szerszámkészlet és gyakorlat is!

 

Ismét itt egy kültéri modell… Szemrevaló, szép és egyszerű. Ha jobban megfigyeljük, nem túl bonyolult elkészíteni – csupán elegendő mennyiségű faanyag, fűrész, kalapács és szeg kell hozzá! No, meg néhány szabad nap…

 

Ha nincs időd, és nem érzed magad képesnek arra, hogy egy bonyolultabb játékot gyárts a gyereknek, akkor használd a fantáziád és a kreativitásod! Egy megfelelő ruhás komódból például egy óra alatt remek kis kamiont gyárthatsz némi festék segítségével!

 

Fából készül a teherautó a leendő tulajdonos vigyázó tekintete mellett… a végén ágy lesz belőle!

 

Kartondobozok, papír és festék – ennyi kell csak egy nagyszerű játékhoz! Messze nem ez a legszemrevalóbb darabja képsorozatunknak, de biztos, hogy a gyerekek ezzel is önfeledten fognak majd játszani egészen addig, amíg rongyokká nem szakad.

 

Gyönyörű játék szakértő kezekből! Minden elismerésünk az apukáé!

 

Egy újabb szépség…

 

Ezt is megirigyelnék a szomszéd gyerekek!

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top