Család
Szponzorált tartalom

Fürdőbe gyerekkel? Erre figyelj

Lehetőség szerint mindig pakolj oda több törölközőt és a naptejet se hagyd otthon, ha a család a strandra készül. Olyan tanácsokat hoztunk, amelyekkel biztonságban érezheted magatokat a fürdőben.

Talán egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a gyerekeket, akik nem szeretnek strandra járni. Nem véletlen, hogy az egyik legtutibb családi elfoglaltság nyáron az, hogy az apraja-nagyja bepakolja  a fürdős cuccokat a táskába, mindenki bepattan az autóba és a család útnak indul egy kellemes strandra, vagy egy méltán népszerű szabadidőparkba, ahol tényleg mindenki megtalálja a kedvenc elfoglaltságát. A nap végén jó esetben persze mindenki elégedett, főleg az autóban azonnal elalvó gyerekeken látszik, hogy imádták a fürdőzést. Ám a szülők számára már koránt sem ennyire zökkenőmentes feladat felkészülni a kalandra, hiszen ahogyan az életben a legtöbb „felnőtt” dolog, ez sem megy a megfelelő logisztika nélkül. Olyan tanácsokat, tippeket hoztunk, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy tényleg olyan legyen a strandos kaland az egész család számára, amilyenről álmodtatok. 

Az első és legfontosabb szempont az ideális hely kiválasztása. A család igényeitől, a gyerekek korától függ, hogy mit vesztek célba. Szerencsére egyre több a gyerekbarát hely, de a kalandokról sem érdemes megfeledkezni. Ha nagyobbak a gyerekek, jó, ha sok a medence és az imádott csúszdák is legyenek a strandon, ha meg egészen kicsik, kellemes bababarát környezetet keressetek. Figyelj oda, mit pakolsz a táskákba. A fürdőruha és a törölköző természetesen alap, de soha nem baj, ha vannak pót darabok is – főleg a gyerekek kapcsán nem lehet tudni, mikor történek valami “baleset”. Száraz törülköző pedig mindig kell.

A fényvédőt se hagyd otthon, anélkül el se induljatok, hiszen elég negyed óra  a napon, és a káros UV máris dolgozni kezd. A krémezést 2-3 óránként ismételd, hiszen nem tart örökké a hatása. A medencében is könnyen lejöhet a gyerekekről a fényvédő, ezért ha a vízből kijövet úgy ítéled meg, hogy szükséges, kend csak be újra az érzékeny bőrt. Magatokról se feledkezz el, ahogyan nekik, a szülőknek is ugyanúgy szükségük van a védelemre.

kirándulás fürdő gyerekkel

A napvédelem kapcsán nemcsak a fényvédő krémekkel kell számolni, hanem a szemet és a fejet is óvni kell. Mindenkinek legyen jó minőségű napszemüvege, és a sapkák, a kalapok is kerüljenek a kobakokra, ha nincsen árnyék. Ne hidd, hogy a csak a tűző nap veszélyes: a vízfelületről és a betonról is csapódik vissza sugárzás, sőt az árnyékban is elérnek az UV-sugarak, ugyan csak kisebb mértékben. A papucs is nélkülözhetetlen a strandokon, hiszen a gombás fertőzések mindenhol tanyát vernek, és alig várják, hogy az óvatlan lábakon megtelepedhessenek. Egészen a lábmosókig érdemes viselni ezért a lábbeliket.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top