Család

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín!

Aki házasodik, arra törekszik, hogy minél emlékezetesebb legyen az esküvője. Főleg az utóbbi időben harapódzott el az a trend, hogy a legextrémebb helyszíneket képesek kiválasztani a jegyesek a nagy napra. Íme a 10 legfurább esküvői helyszín.

A szakirodalom szerint az utóbbi 5 évben nőtt meg a különleges helyszínen tartott esküvők száma, mára már a ceremóniák 20 százaléka zajlik valamilyen módon extrém körülmények között. Valószínűleg az húzódik a jelenség hátterében, hogy egyre egyedibbek és különlegesebbek szeretnének lenni a házasulandók, a hagyománytisztelet már nem annyira fontos. Minél szokatlanabb és polgárpukkasztóbb, annál emlékezetesebb lesz az esküvő.

Másrészt az is lehet az oka, hogy idősebb korban házasodnak már az emberek – átlag 27–29 évesen –, amikorra anyagilag függetlenné válnak, így már nem a szülőkön múlik, hogy milyen lesz az esküvő, már a menyasszony és a vőlegény hozza a döntéseket a saját ünnepükről. Illetve még hozzájárul az egyedi esküvői trendhez az is, hogy a párok már évekkel az esküvő előtt összeköltöznek és együtt élnek, így kialakulnak közös szenvedélyek, jellemzők, amiket az esküvőjükön kifejezhetnek a világ felé.

1. Hullámvasút tetején

Íme a 17 legextrémebb esküvői helyszín

Engem csak az érdekel ebben a képben, hogy mindeközben vajon hol állt a pap vagy anyakönyvvezető vagy akárki, aki összeadta a jegyespárt? Az biztos, hogy egy ilyen helyszínen a menyasszonyi frizura alaposan meg lesz tépázva.

2. Víz alatti igen

Íme a 17 legextrémebb esküvői helyszín

Aki rajong a tengerért, búvárkodásért, annak biztosan egyértelmű, hogy víz alatti helyszínt választ magának az esküvőre. Az biztos, hogy a menyasszonyi ruha nem él túl egy ilyen esküvőt, és a lagzira már át kell öltözniük, hacsak nem azt is víz alatt tartják.

3. Keresd az esküvőt a hegyoldalban

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Először azt sem tudtam, mit nézzek a képen. Pedig ott vannak, menyasszonyi ruhában mászik fel az ara a meredek sziklafalon, amitől már ránézésre is szédülök. Szenvedélyes sziklamászás, egy csipetnyi őrültséggel fűszerezve.

4. Szibériában fürdőruhában

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Annyiban különbözik ez a vízben tartott esküvőtől, hogy itt nem az a lényeg, hogy elmerültek a vízben, hanem az, hogy az a víz jéghideg. Fájdalmas nézni is.

5. Vízisíelés közben

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

A vizek szerelmeseinél maradva még kitérünk egy önmagában is eléggé extrém sportra, a vízisíre. Nem elég, hogy siklanak a vízen, de mindezt esküvői ruhában teszik. Én a menyasszony helyében azért kicsit tartanék attól, hogy síelés közben a nyakamban köt ki az egész ruhám.

6. Repülő szárnyán

 Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Nekik a repülésből nem volt elég annyi extremitás, hogy a repülőben adják őket össze. Ők szó szerint a repülőn, a szárnyán akartak összeházasodni úgy, hogy közben középen a pap repül. Elég vad ötlet.

7. Bungee jumping közben 

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Ezt a fajta esküvőt jól meg lehet ideologizálni: a házasság olyan, mint a bungee jumping, fejest ugrasz, és nem biztos, hogy épségben érsz talajt. Volt olyan bungee jumpingolós házasságkötés is már a nagyvilágban, ahol nemcsak a pár, hanem a zenekar és a pap is a mélybe vetette magát.

8. Súlytalanságban

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Szó szerint repesnek az örömtől a súlytalanság állapotában a jegyesek. Ők voltak az elsők 2009-ben, akik egy Boeing–727-es gépen úgy esküdtek, hogy a gép többször 11 ezer méter magasból ereszkedett 7300 méterre, így érve el zuhanás közben a súlytalanságot. Ez még nem volt elég extrém, a gyűrűjük is különlegesre sikerült: egy 30 ezer éve a földbe csapódott meteorit anyagából készült.

9. A Mount Everest tetején 

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Úgy tűnhet, mintha ez egy normális esküvő lenne. Jó, egy kicsit talán színesebb az átlagnál. A helyszín azonban a Mount Everest teteje, amitől ez az esküvő minden idők legextrémebb fajtái közé írta be magát.

10. Erdőtűzben

Íme a 10 legextrémebb esküvői helyszín

Az ő esküvőjük egy kicsit kakukktojás, mivel nem tervezték, hogy felgyújtanak egy erdőt a ceremónia tiszteletére. Ám ha már úgy esett, hogy az esküvő helyszínének közelében lángolni kezdett a táj, akkor kihasználták a ritka helyzetet, és egy fotózásnyi időre a tűz lett az esküvő háttere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top