Család

50 évet várt az esküvőre a szerelmespár

Annak idején a lány apja ellenezte a házasságot. Fél évszázad múltán mégis megkötötték.

Az amerikai Janice Rude és Prentiss Willson egy Los Angeles-i főiskolán ismerkedtek meg egymással. “Emlékszem, amikor először megpillantottam Janice-t – idézte fel egy riportban a férfi. – Nem hittem, hogy lehet nála esélyem. Egy évvel felettem járt, és annyira gyönyörű volt.”

Janice azonban beleszeretett Prentissbe, és a fiú édesanyjának is szimpatikus volt a lány. A pár hamarosan egy helyi lapban jelentette be az eljegyzését. Janice édesapjának azonban nem tetszettek a fiatalok tervei, és azzal fenyegette a lányát, hogy megvon tőle minden anyagi támogatást, ha nem bontja fel az eljegyzést. A felesége ugyan próbálta győzködni, hogy járuljon hozzá a frigyhez, sőt még kölcsönt is felvett volna, hogy támogatni tudja  a lányát, ám végül nem sikerült megoldást találniuk.   “Mindent megpróbáltunk, de nem voltunk elég okosak. El kellett válnunk egymástól. Nem akartuk, de meg kellett tennünk” – mesélte Willson.

50 évet késett az esküvő

50 évet késett az esküvő

Forrás: Huffington Post 

Az egykori szerelmesek végül mással kötötték össze az életüket, és fél évszázadon át nem is találkoztak. Tavalyelőtt azonban alig néhány hónap különbséggel veszítették el az édesanyjukat, és a holmijaik között mindketten megtalálták azt az újságcikket, melyben annak idején az eljegyzésüket bejelentették. “Az anyáink tudták. Ösztönösen tudták, és azt hiszem, mi is tudtuk.”

Janice és Prentiss tavaly végül újra felvették egymással a kapcsolatot, és találkozgatni kezdtek. Mivel ekkor már egyikük sem élt házasságban, úgy döntöttek, hogy végre összekötik az életüket. 69 évesen, a főiskola kampuszán tartották meg az esküvőjüket, ahol annak idején először találkoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top