nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Apák és balesetek: a vérző gyerek látványától lefagytam

Apák és balesetek: a vérző gyerek látványától lefagytam

Apákat kérdeztünk arról, hogyan élték meg, hogyan reagáltak, amikor a gyereküket kisebb baleset érte. Őszinte vallomások következnek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

„A lányom a mindenem, ez azóta nyilvánvaló, amikor először a karjaimban tartottam. Nem hittem, hogy ennyire lehet szeretni egy gyereket, de nagyon jó megtapasztalni. Na meg arra sem gondoltam, hogy ez a szeretet egyben aggódás is, és ahogy a kötelék egyre nő, ugyanúgy erősödik a féltés is. Az én kicsi örökmozgó lányom meg miért is ne adna okot arra, hogy aggódjak, aggódjunk érte. Vannak gyerekek, akiket leteszel a sarokba és ott maradnak egész nap. A miénk nem ilyen, odáig sem jutsz el, hogy letedd, mert útközben tuti, hogy történik valami. A legrosszabb az volt, amikor a kertben kirántotta a kezét anyám kezéből és leesett a lépcső aljáról. Nem volt nagy a magasság, talán egy lépcsőfoknyi, de csúnyán lehorzsolta a lábát. Azonnal rohantam vele az orvoshoz, aki sebfertőtlenítővel lekezelte és megnyugtatott, hogy nincs nagy baj, sőt arra is célzott, hogy egy eséstől ennyire talán ne izguljak máskor. „

„Nálunk én vagyok a lazább, a feleség szerintem egy picit túlkomplikálja a dolgokat, ebből adódik, hogy az esetleg többségében én nyugodtan viselem, amit az élet hoz, ő pedig hamarabb aggodalmaskodik. Azt hittem, mindenben így leszünk, ám amikor először sérült meg a fiunk komolyabban, minden korábbi tézis megdőlt. Egy játéknak indult kergetőzés csúnyán végződött, a fiam elesett és beütötte a fejét a terasz oldalába. Szerencsére csak horzsolások lettek rajta, de a csúnyább fajtából. Én úgy megijedtem a vérző gyerek látványától, hogy lefagytam és csak tátogtam, mire magamhoz tértem, a feleségem már rég a sebkezelővel fújta a gyerek fejét, aki addigra abbahagyta az éktelen sírást. A tanulságot le is vontam az esetből.”

gyerek baleset

„Nálunk nem nagyon voltak horror sztorik szerencsére, de a vér látványától a gyerek kiakad. Azóta van nyugtunk, mióta egyszer az orvos egy csúnyább sebet kezelt és elmagyarázta a kicsinek, hogy miért kell alaposan befújnia sebet, és hogy mi segít meggyógyulni. Azóta nekünk is van otthon sebkezelő, és ha bármi történik, nem dől össze a világ, mindenki tudja, hogy hozni kell a fertőtlenítőt és a gyerek sem fog ellenkezni, sőt ő maga igényli, úgy nyugszik meg, ha végigcsináljuk vele folyamatot, amit az orvostól látott. „

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon