Család

A Nap hőseit keresték (x)

A legszebb nyári pillanatokat is megkeserítheti, ha nem figyelünk oda, és bőrünk megég. Még nagyobb a baj, ha kisgyermekek bőrét éri túl sok napsugár, hiszen a bőr nem felejt. A dm nyolcadik éve hívja fel az óvodák figyelmét a napvédelem fontosságára, a fődíjas ovi játszóterét pedig felújítják.


Így fogj ki az UV-sugarakon!

Nálatok milyen nélkülözhetetlen kellékei vannak a nyárnak? Különösen kritikus ez a legkisebbeknél, akiknek érzékeny bőre könnyen megég a napon. Márpedig a gyerekek imádnak a napon lenni, és nem csak akkor vannak kitéve a nap sugarainak, amikor a strandon hancúroznak, hanem játék közben is, így érdemes fejükbe nyomni egy kalapot, rájuk adni egy vékony ruhát, ingecskét, s persze a vagány napszemüveg sem maradhat el. És mindezzel nem kell megvárni a kánikulát, a kora nyári időszakban is érdemes óvni a kicsiket, hiszen a bőr nem felejt, jobb megelőzni a bajt.

A napon szervezetünk több folyadékot veszít, mint általában. A gyerekek hajlamosak megfeledkezni az ivásról, főleg, ha belemelegednek a játékba. Kínáljuk őket gyakran vízzel, édesítetlen gyógynövény teákkal, zöldség- vagy gyümölcslevekkel.

A Nap hőseit keresték

Nem véletlen, hogy a napvédelmet állította országos pályázatának középpontjába a dm, a drogéria idén is az ovisokat és a pedagógusokat hívta játékra: arra kérte őket, készítsék el saját napvédelmi szabályzatukat, s mindig legyen egy hős kis „napos”, aki figyel, hogy mindenki betartsa az óvintézkedéseket. A pályázat fődíjasáról zsűri döntött, a nyertes Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvoda (Budapest) udvarát a szervező látványos és kreatív játékokkal újítja fel, amelyek funkcionális árnyékolástechnikai megoldásokat is tartalmaznak.


Többféle értékes nyereménnyel készültek az oviknak a fődíj mellett,  minden pályázó óvoda naptejet kap ajándékba a L’Oréal Magyarország Kft. jóvoltából, a dm pedig izgalmas napvédelmi társasjátékot ad az ovis csoportoknak. 

A pályázatok megnézhetők a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon. A Nap gyermekei programhoz az idei évben a Magyar Rákellenes Liga is csatlakozott, s szakmai partnerként segíti a dm kezdeményezését.

Az ajándékokat biztosító partnereink: L’Oréal Magyarország Kft., STABILO Magyarország GmbH és a Katex Kft.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top