Család

Németországban mentették meg a halálos beteg magyar kislányt

Édesapja lett volna a donor, de váratlanul lelépett.

Egyetlen kislányuk gyógyulása érdekében évekkel ezelőtt Németországba utazott egy magyar család. A kis Lilla még csak pólyás baba volt, amikor már harcolnia kellett a rákkal.

Itthon nem tudták megműteni, mert a hatalmas daganat a mája mindkét lebenyére kiterjedt. 2014-ben vállalták Kielben az orvosok az operációt. Úgy volt, hogy Lilla édesapja lesz a donor, de váratlanul cserben hagyta őt, valószínűleg megijedt, és lelépett, azóta semmit sem tudnak róla – írja a Blikk.

A műtéten azonban a kislány élete múlt, így végül donor nélkül vágtak bele. A májának kétharmadát kellett eltávolítani, de szervezete kibírta a megpróbáltatásokat.

Az életvidám kislány azóta tünetmentes, majd kicsattan az egészségtől. A gyógyultnak nyilvánításhoz öt évnek kell eltelnie, ez idén jár majd le.

A most 6 éves Lilla alig várja már, hogy ősszel elkezdhesse a sportiskolát, imád futni és lovagolni. Ha felnő, gyerekorvos és lovardatulajdonos szeretne lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top