Család

Ezért jelenthetnek komoly veszélyt a trambulinparkok

Rengeteg a trambulinparkos baleset, egy kutató most elmondja, hogy miért veszélyesek ezek a létesítmények.

A trambulinparkok igen népszerűek a világ sok országában, így nálunk is. Remek szórakozási lehetőségként szolgálnak a gyerekek számára. Egy virginiai mérnök azonban komoly kockázatokra hívja fel a figyelmet.

Pete Pidcoe 6 éve teszteli a trambulinokat, és arra az eredményre jutott, hogy a sok összekötött trambulin között energiaátadás megy végbe, amit nem lehet kontrollálni, így a rendszer irányíthatatlanná válik. Ez azért veszélyes, mert a nagyobb súllyal rendelkezők vagy erősebben ugrálók által létrehozott energia akaratlan mozgásokat és ütéseket generálhat másoknál, és ez komoly balesetekhez vezethet.

Ezt támasztja alá az az adat is, mely szerint csak 2017-ben 18 ezren sérültek meg trambulinos balesetben, volt köztük végtagtörés, gerinctörés és fejsérülés is.

Rob Arnold, a Launch Trampoline Park vezérigazgatója ezzel szemben azt hangoztatja, hogy a parkoknak megvan a sajátos kockázatuk, mint például a síelésnek is, de nem veszélyesek.

Via

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top