Család

Tragédia Nyársapáton: hat gyerek maradt anya nélkül

A 38 éves édesanya rákban halt meg április elején.

Hat gyerekkel maradt egyedül egy édesapa a Pest megyei Nyársapáton, miután felesége 38 éves korában daganatos betegségben meghalt. A családfő megtörten beszélt a tragédiáról a Blikknek.

Az édesanyánál 2017-ben diagnosztizáltak rákot, vastagbéldaganattal műtötték, sztómazsákkal élt. Később áttételes lett a daganat, április 2-án pedig a nő meghalt.

Tímea a férjét és hat gyereküket hagyta hátra. A legnagyobb 17, a legkisebb 5 éves. A családfő csupán 125 ezer forintot kap havonta, a munkáját ott kellett hagynia, hogy a gyerekekkel tudjon foglalkozni, iskolába, óvodába hordja őket.

Nagy segítség neki a legnagyobb lánya, aki hamarosan 18 éves lesz. A tanulmányait felfüggesztette, most ő tölti be az anyai szerepet a családban.

„Félek a jövőtől, félek, hogyan fizetjük a számlákat, hogyan taníttatjuk a gyerekeket. Kétszobás házunk van, a fürdőszoba bővítése már régóta esedékes. Nagyon sok tervünk volt Timivel. Nagyon fáj, hogy magunkra hagyott minket”

– sírta el magát az édesapa.

A családnak rendszeresen vannak segítői, akiktől ruhát, élelmiszert kapnak. A hitelük törlesztőjét is levitte a bank havi 35 ezer forintra, de minden támogatás jól jön nekik.

(Illusztráció: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top