Család

Emily Ratajkowski meztelenül tiltakozik az abortusztörvény ellen

A színésznő-modell meztelen fotóval adott nyomatékot véleményének.

Az alabamai szenátus a héten megszavazta az Amerikai Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét, mely szerint azt az orvost, aki a terhesség bármely szakaszában magzatelhajtást hajt végre, 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, és azokat is 10 évig terjedő börtönre ítélhetik, akik csak megkísérelnek terhességmegszakítást végrehajtani. A törvény egyetlen esetben tesz kivételt: csak akkor lehet a terhességet megszakítani, ha az anya élete veszélyben van, vagy nagyon komoly egészségkárosodás fenyegeti.

A törvény hatalmas felháborodást és tiltakozási hullámot váltott ki. Emily Ratajkowski modell és színésznő is az ellenzők között van. Instagram-oldalán szenvedélyes hangulatú posztot tett közzé a témában, melyet egy ruhátlan fotóval nyomatékosított, hogy minél többen felfigyeljenek rá.

Emily Ratajkowski

„Ezen a héten 25 öreg, fehér férfi megszavazta az abortusztilalmat Alabamában, még vérfertőzés és nemi erőszak esetére is. Ezek a hatalommal rendelkező férfiak rákényszerítik az akaratukat a nők testére, hogy fenntartsák a patriarchátust és az ipari börtönkomplexumot azáltal, hogy megfosztják a nehéz gazdasági körülmények között élő nőket attól a joguktól, hogy ne szaporodjanak. Az abortuszt tiltó államok azok, ahol a legnagyobb arányban élnek fekete nők. Ez az osztályról és a rasszról szól, és közvetlen támadás az USA-ban élő nők alapvető emberi jogai ellen, melyet a Roe v. Wade is véd. A mi testünk, a mi választásunk” – írta Emily Ratajkowski.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top