Család

Téves diagnózis miatt halhatott meg a 2 éves Máté

A család beperli a kórházat, mert szerintük félrekezelték a kisfiút.

Kártérítésért pereli egy nagyhajmási család a kórházat, miután elvesztették 2 éves kisfiukat, akit agyhártyagyulladás helyett rotavírus gyanújával kezeltek.

Az eset még 2015-ben történt, a család azonban most szedte magát össze annyira, hogy szembenézzen a múlttal – írja a Blikk.

Máté 23 hónapos volt, amikor egyik reggelre belázasodott, és hányt. Elvitték az ügyeletre, ahonnan azonnal kórházba küldték őket. Az orvosok azt mondták, a kisfiút valószínűleg rotavírus támadta meg. Ennek megfelelően kezelték, de Máté állapota egyre romlott.

Másnapra már nem volt magánál, átvitték az intenzív osztályra. Ott derült ki, hogy agyhártyagyulladása van. Erős fájdalmai miatt elaltatták, és többé már nem tért magához.

A családot megrázta a tragédia, Máté bátyja most is pszichológushoz jár. A család szerint téves volt a diagnózis. Mostanáig azért nem pereltek, mert ikrekkel bővült a család, és nem volt pénzük ügyvédre.

A kórház közölte, hogy részletes belső vizsgálatot végeztek az ügyben, ennek alapján nem történt mulasztás vagy szakmai szabályszegés.

(Nyitókép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top