Család

Állást váltott, míg szülési szabadságon volt, százezreket akar bevasalni rajta a volt munkáltatója

Emily Manley nem számított rá, hogy ilyesmi történhet vele. Nem tudja, hogy fogja kifizetni a követelést.

2600 dollárt (kb. 755 ezer forintot) követel volt munkaadója egy amerikai nőtől, mert munkahelyet váltott a szülési szabadsága alatt – írja a Yahoo Lifestyle.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Emily Manley tudta, hogy fia érkezése komoly kiadásokkal jár majd, de erre nem számított. „Igazi sokként ért a dolog. Nem voltam felkészülve rá” – mondta az ABC 13 tévécsatornának nyilatkozva.

Manley a szülési szabadság alatt nem kapott fizetést, de az egészségügyi biztosítását továbbra is fizették. Amíg szabadságon volt, kapott egy jó ajánlatot egy másik cégtől, és úgy döntött, elfogadja. „Olyan juttatásokat kínáltak, hogy az nekem mint kisgyerekes anyának sokkal jobban megfelelt” – magyarázta a döntését.

Mielőtt fizetés nélküli szabadságra ment volna, az összes fizetett szabadságát is ki kellett vennie. „Ez volt az előírás, nem volt más választásom” – mondta.

Igen ám, csakhogy miután bejelentette, hogy munkahelyet vált, volt cége azonnal kiszámlázta neki azt az összeget, amit kapott a fizetett szabadsága alatt, illetve amit a szülési szabadsága idején fizettek ki utána biztosítási járulékként.

Manley azt mondja, nem tudja, hogyan fogja visszafizetni a pénzt. „Mindent megtettünk, hogy minél többet tegyünk félre, miután teherbe estem, de erre a kiadásra nem számítottunk” – kesergett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top