Család

Az iskolai vécé ajtaja tépte le a kisfiú ujjpercét

A család azt mondja, nem volt képzett elsősegélynyújtó a közelben, pedig meg lehetett volna menteni a gyerek ujját.

A vécé ajtaja szakította le egy hétéves kisfiú kisujjának végét egy glasgow-i iskolában – írja a LAD Bible. Családja szerint meg lehetett volna menteni a gyerek ujját, ha lett volna megfelelően képzett elsősegélynyújtó az iskolában.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A kis Rhys Pringlest a baleset után egy közeli gyerekkórházba szállították. Megműtötték, de a leszakadt ujjpercet már nem tudták visszavarrni a sebészek. Arlene Stenhouse, a fiú édesanyja a lapnak nyilatkozva azt mondta, máshogy alakult volna a dolog, ha időben jégre teszik a leszakadt testrészt. „A tanárok azt sem tudták, hol van a letépett ujjperc. Végül a vécé padlóján találták meg” – panaszolta.

Az iskola igazgatója azt mondta, észre sem vették, hogy Rhysnek leszakadt az ujja vége. „Nem tudom, hogy állíthatnak ilyet” – mondta a felháborodott anya.

A szülők szerint a tanárok mentőt sem hívtak a gyerekhez. „Egyszerűen leültették, és papír zsebkendőt tettek a sebre” – mondta Steve Pringles, a fiú édesapja, aki a baleset után a család tagjai közül elsőként érkezett az iskolába.

Az esetet a brit oktatásügyi minisztérium is vizsgálja. „Vizsgálatot indítottunk a baleset körülményeinek felderítésére. Természetesen a család panaszát is kivizsgáljuk, és ha kell, készek vagyunk megtenni a szükséges lépéseket” – mondta az egyik illetékes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top