Család

Háromhetes babájával ült be a kasszába az anyuka

Kénytelen dolgozni, mert egy bevételből nem él meg a család.

Macee Hoffman egy étteremben dolgozott hostessként, de hét hónapos terhesen sem engedték meg főnökei, hogy néha leüljön. Munka nélkül maradt, ezért gyorsan találnia kellett egy helyet, ahol – most már – háromhetes babájával dolgozhat.

Egy kansasi kávéház tulajdonosa, Cynthia Wilson boldogan segített, és felvette Maceet, aki beviheti magával picijét, míg a kasszában van. – Nyolc hónapos terhes voltam, amikor elkezdtem Cynthiának dolgozni a Parsnipy Caféban – mondta Macee a Yahoonak.

A kávézótulajdonos kikérte a munkahelyi babagondozással foglalkozó intézet tanácsát, milyen változtatásokat kell eszközölnie, hogy Macee bevihesse gyerekét. A gyakorlatban egy napjuk úgy fest, hogy még nyitás előtt Macee előkészül, majd megeteti a babát nyitás előtt. Munka közben Cynthia vagy más kollégák vigyáznak a kicsire, ha az nyűgös lenne, sőt pelenkát is cserélnek.

Macee kényszerhelyzetben volt, ugyanis azt mondja, csak a férje fizetéséből nem élnek meg gyerekeikkel. Hathetes kora előtt pedig nem tudja bölcsibe adni a kicsit, ami így is elég sokba fog kerülni.

Az Egyesült Államokban a kisebb cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy fizetett szülési szabadságra engedjék munkatársaikat.

(Kiemelt fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top