Család

Nagyon káros, ha ebben a pózban ül a gyereked

A W-ülést a szülőnek kell korrigálni.

A szakértők figyelmeztetnek, hogy az úgynevezett W-ülés, ha a gyermek gyakran csinálja, életre szóló fájdalmat okozhat neki. A póz arról kapta nevét, hogy a lábát térdnél visszahajtó, sarkai között ülő gyermek fentről az ábécé W betűjének alakját veszi fel.

Fotó: Pinterest

Sok gyerek például ebben a pózban néz televíziót, de a Gyermekgyógyászati Terápiás Központ szerint fontos lenne, hogy ez minél kevesebbszer forduljon elő. Azok a gyermekek ugyanis, akik a második születésnapjuk után is rendszeresen ülnek így, kevésbé fogják tudni megerősíteni a törzsizomzatukat, és rosszabb lesz az egyensúlyuk is, ami az ugráshoz és futáshoz nélkülözhetetlen lenne.

Ráadásul rendkívül megterheli a láb, a csípő és a boka körüli izmokat, sőt akár a csípő tartós elmozdulásához is vezethet. Avni Trivedi ortopéd szakorvos szerint a póz túlzott terhelést ró a nyakra, a vállra és a hátra, és túlnyújthatja az ízületeket.

A W-ülés helyett biztonságosabb, ha a gyermek keresztbe tett lábbal, vagy nyújtott lábbal, terpeszben ül.

Fotó: Pexels

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top