Család

Meghökkentő magyarázatot adott az anya, miért kék színű az anyateje

Szerinte a szervezete úgy érzékeli, hogy a gyereke beteg, ezért antitesteket termel, amelyek színváltozást okoznak.

Különös színű anyateje miatt került a figyelem középpontjába egy édesanya a Facebookon. A brit nő kiposztolt egy fotót, amelyen két üveg anyatej látható.

Az egyiken megszokott, fehéres-sárgás a tej színe, míg a másik kékes-zöldes áranyalatú. A fehéret azelőtt fejte, hogy egyéves kislánya megkapta volna a kötelező oltást, míg a kék színű tejet a védőoltás után fejte le.

Az édesanya különös elmélettel magyarázta meg a furcsa színt. Szerinte a gyerek védőoltása miatt a saját teste azt hiszi, hogy a kislánya beteg, ezért nagy mennyiségben antitesteket termel a szervezete. Ezek okozzák az anyatej kékes színét.

Az orvosok szerint azonban sántít a magyarázat, nem tudnak olyanról, hogy a gyerek betegségét érzékelné az anya szervezete, és emiatt megváltozna az anyatej összetétele. Ők inkább arra gyanakodnak, hogy a nő étrendje okozza a színváltozást.

Az anya azonban állítja, semmilyen mesterséges színezéket tartalmazó ételt nem fogyaszt, ahogy zöld színű zöldségeket sem. Ráadásul a teje csak akkor ilyen színű, amikor a kislánya beteg.

Akármi is legyen a különös szín oka, az édesanya posztját sokan azért dicsérték, mert népszerűsíti a 6 hónapnál tovább tartó szoptatást.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top