Család

Mutatjuk az 5 legrosszabb párkapcsolati tanácsot

Párkapcsolati tanácsokkal tele van a padlás, minden ismerős ontja magából őket, de vannak általános tévhitek, melyekkel nem árt vigyázni.

Dr. Eric Williams párkapcsolati terapeuta óvatosságra int mindenkit, hogy milyen tanácsokra hallgat. A tapasztalatai szerint gyakori probléma, hogy olyan javaslatokat veszünk készpénznek, melyek elavultak vagy egyszerűen csak tévhitek. Egy csokorra valót összeszedett a legrosszabb párkapcsolati tanácsokból.

1. Várj a Szőke Hercegre!

A misztikus Szőke Herceg, az Igaz és Nagy szerelem, amit csak ki kell várni, hogy lesöpörjön a lábunkról. A tökéletes férfi, aki még a gondolatolvasásra is képes lesz, akivel együtt rezgünk, aki a lelki társunk, csak úgy felbukkan egy nap majd a semmiből, térdre veti magát, és szerelmet vall. A szakértő szerint ez a vágyálom nagyon káros, mert fontos tapasztalatoktól eshetünk el miatta, lehetőségeket szalaszthatunk el, ha túlságosan hiszünk benne.

2. Ne mondj el a párodnak mindent!

Titkos bankszámlád van, esetleg jóban maradtál az exeddel? Képzeld el, milyen lesz, ha magától jön rá a párod, milyen árulásnak fogja érezni. Egy párkapcsolat nem lehet sikeres, ha titkaitok vannak egymás előtt, egyértelműen a bizalom megsértése lenne.

párkapcsolat terapeuta tanács

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Everton Vila

3. Egy igazi nő… egy igazi férfi…

Köszönjük a társadalmi elvárásokat, de nem kérünk belőlük. A nőknek nem a konyhában van a helyük, és az igazi férfi nem atlétában ül a kanapén, sörrel a kezében. A saját párkapcsolatodon belül neked és a párodnak kell felállítani a szerepeket, nem pedig ócska sztereotípiáknak kell megfelelnetek.

4. Ha szeret, akkor tudja…

A tanács szerint nem kell közvetíteni az igényeidet, szükségleteidet, mert majd a párod tud mindent, ha igazán szeret. De ha nem mondod el, hogyan kell téged szeretni, akkor honnan tudhatná, mi a jó neked? Ne várd el, hogy gondolatolvasó legyen, mert annak csak csalódás lehet a vége.

5. Nem kell az eljegyzésig komoly témákat feszegetni

Ha nem beszélitek át a komoly témákat már a randizós korszak alatt, akkor miből gondolhatnátok azt, hogy ugyanolyat jövőt képzeltek el? Gyerek, pénz, ház, takarékosság, függőség – minden nehéz témát érdemes minél előbb érinteni, hogy kiderüljön időben, ha mást akartok az élettől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top