Család

Meghanék gyereke miatt változtathat egy elavult szabályon II. Erzsébet

Ha Meghan és Harry gyermeke lánynak születik, a jelenlegi szabályozás szerint nem lehet hercegnő.

Harry herceg és Meghan hercegné hivatalosan a sussexi herceg, illetve sussexi hercegné címet birtokolják, születendő gyermekük azonban nem örökli automatikusan a titulust, erről külön kell döntenie az uralkodónak. A jelenleg érvényes szabályozás szerint azonban a pár születendő gyermeke még ebben az esetben is csak akkor örökölheti a hercegi címet, ha fiúnak születik – ha lánynak, akkor semmiképpen nem lesz belőle hercegnő. Ez pedig hosszabb távon akár azt is eredményezheti, hogy ha Harrynek és Meghannek kizárólag lányai születnek, a sussexi cím kihalás miatt megszűnik.

II. Erzsébet és Meghan Markle (Getty Images)

Az elavult szabályt II.Erzsébet megváltoztathatja, ám azt egyelőre nem tudni, hogy készül-e ilyesmire. Az elmúlt években viszont volt már példa arra, hogy a királynő az uralkodócsalád nőnemű leszármazottai javára változtatott meg évszázadok óta érvényben lévő szabályokat: 2015-ben megszüntette a fiú utódok elsőbbségét a trónöröklési rendben, így Vilmos és Katalin második gyermeke, Sarolta hercegnő már megelőzi öccsét, Lajos herceget a láncban.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top