Család

Nem elég a válós szelfi, egyre több a válós buli is

Egy parti, amin megünnepelik a válást: Európa-szerte egyre menőbb olyan bulikat tartani, ahol méltó búcsút vesznek egy nem túl jól sikerült házasságtól. Az ünneplésre okot adó másik indok pedig egy új (talán boldogabb) életszakasz kezdete.

Életünk fontos állomásait méltóképpen megünnepeljük szeretteink, barátaink körében. Ilyen a 18. születésnap, az érettségi, a diplomaosztó, legénybúcsú és persze az esküvő, ami a házasélet kezdetét jelenti. Mostantól pedig a végét is meg lehet ünnepelni, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.

Légy vidám, hisz elváltál!

Vannak, akik igazán eredeti módot találtak ennek az igencsak meghatározó életszakasznak a lezárására: megagiga partit rendeznek, hogy világgá kürtöljék a nagy eseményt. Zenével, köszöntő beszédekkel és sok-sok finom falattal. Lehet ünnepelni a visszaszerzett szabadságot, függetlenséget, ha valakinek csak ez hiányzott. Évente átlagosan 20 ezer körül van a válások száma Magyarországon. Az út, ami ide elvezet hosszadalmas és fájdalmas, ennek a feszültségnek a levezetése is lehet egy válós parti. Persze míg odáig eljut egy pár, hogy a válás mellett dönt, a legjobb ha mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék kapcsolatukat. Ha viszont elkerülhetetlen a válás, miért is ne találkoznánk a barátainkkal?

Az exet azért hagyd ki

Ez is, mint annyi fura dolog, az USA-ból indult hódító útjára. Hiszen egy válás, akárhogyan is nézzük, veszteség, hogy valaki ezt bulival ünnepelje, enyhén szólva is fura, de mégis egyre többen teszik magukévá ezt a pozitívan jövőbe tekintő szemléletet. Azért a jó érzés jegyében exünket talán ne hívjuk meg a bulinkba. Lehet, hogy nem venné jó néven – de az is lehet, hogy nem érne rá, mert ő is éppen partizik, a válás örömére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top