Család

Itt az újabb ikercsoda

Ezúttal Olaszországból jött a hír: két hónap különbséggel születtek ikrei egy 40 éves nőnek.

Egy napon fogantak, de két hónap különbséggel születtek egy 40 éves monzai nő ikrei. Még a gyerekek születési éve is más lesz, mert az egyik kisfiú tavaly decemberben, a másik idén februárban jött világra – írja a szokatlan esetről beszámolva a Corriere della Sera című olasz lap. 

A kép illusztráció! (iStock)

Az ikrek közül vérzés miatt az „idősebb”, Alessandro koraszülöttként, 26 hetesen, 800 gramm súllyal született 2018. december 24-én, míg öccse, Andrea tovább fejlődött az anyaméhben, és 2019. február 22-én jött világra nyolc hónaposan, csaknem három kilogramm súllyal. 
    

A koraszülött babának mindössze ötven százalék esélyt adtak a túlélésre, de Alessandro életben maradt, és várhatóan két hét múlva ő is elhagyhatja a kórházat. A másik gyermek már korábban hazamehetett. 

Németországban hétfőn vált ismertté, hogy Kölnben ugyancsak világviszonylatban is nagynak számító, 97 napos különbséggel született meg egy ikerpár két tagja, két kislány, hasonló körülmények között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top