Család

3 tanács, hogy visszataláljatok a romantikus kezdetekhez

Sok közösen együtt eltöltött év után gyakran előfordul, hogy vissza kell találni a kezdeti romantikus időkhöz. Azokhoz a pillanatokhoz mikor még vágyakozva gondoltunk a másikra. Három tanács, hogy sikerrel élesszétek fel újra a tüzet.

A hétköznapokban, amikor a háztartás megszokott rutinja, az ügyek intézése, a munkahelyi gondok vagy akár a gyerekek körüli teendők miatt saját magunkra sincs időnk, nagyon nehéz a párkapcsolatunkra kellő figyelmet fordítani. Sajnos sokszor magától értetődőnek vesszük azt, amink van, és az esetlegesen leeső szabadidőnket új dolgok hajszolására fordítjuk ahelyett, hogy a meglévő kapcsolatot ápolnánk.

Mi a helyzet most?

Az első és legfontosabb lépés, hogy mindketten tisztában legyetek azzal, hogy egy olyan szakaszba érkezett a párkapcsolatotok, amikor már csak a tűz nem visz tovább. Vagy már nem is érzitek azt a bizonyos tüzet. Közösen tenni kell azért, hogy visszataláljatok egymáshoz, és ne máshol keressétek az izgalmakat. Milyen gyakran csókoljátok meg egymást? Mikor mondta utoljára párodnak, hogy szereted? Mikor csináltatok bármit csak kettesben? Ha a válaszokkal magatok sem vagytok elégedettek, akkor eljött az idő egy kis romantikázásra.

Több idő kell

Valóban úgy tűnhet, hogy semmire sincs idő, de csak rajtatok múlik, hogyan osztjátok be a rendelkezésre álló napi 24 órát. Fontos, hogy legyen például egy randinapotok. Amikor barátok, baráti párok és gyerekek nélkül, csak kettesben elmentek otthonról. Lehet ez mozi, vacsora, koncert, színház, vagy egyszerűen csak beültök valahová egy pohár borra, beszélgetni a közös tervekről, a kapcsolatokról, az emlékekről.
Aztán ezt tovább is lehet fejleszteni, akár egy kettesben eltöltött hétvégére. Kirándulás, wellness, városnézés – amihez éppen kedvetek van, lényeg, hogy fedezzetek fel új helyeket, élményeket közösen.

Értékeljétek az apró gesztusokat is

Sokszor észre sem vesszük, pedig a körülöttünk lévő emberek kisebb-nagyobb gesztusokkal fordulnak felénk. Amiket pedig a párunktól kapunk, mind közül a legértékesebb. Ahogyan mi is elvárjuk, hogy értékeljenek bennünket, úgy ez kijár társunknak is. Ha a munkából hazaérve tiszta otthon vár, vagy lemondja a programját, hogy velünk lehessen, azért teszi, mert szeret. Köszönjük meg neki a fáradozásait. Ezek a kimondott apró köszönömök lehetnek a hétköznapokban elveszett, de újra megtalált romantikus együttlétek alapjai.

Szeressetek!

És persze adjátok tudtára is a másiknak, hogy szeretitek. Hiszen, ami nektek evidens, az neki nem biztos, hogy mindig egyértelmű. Romantikus és eredeti ötlet, apró kis szerelmes üzeneteket hagyni a lakás különböző pontjain. Írhattok rá kedves emlékeket vagy titkos vágyakat, amiket szerelmetekkel szeretnétek megélni közösen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top