Család

Ahány iskola, annyiféle tavaszi szünet – a szülők lassan megőrülnek

A legtöbb iskolában csütörtökön kezdődik a tavaszi szünet, de van, ahol már hétfő óta tart. Azok a szülők vannak a legnagyobb bajban, akik különböző iskolákba járatják a gyerekeiket.

Az utakon talán máris érezhető, hogy enyhült a forgalom, mivel hétfő óta számos iskolában már tart a tavaszi szünet. Az állami ajánlás azonban csak csütörtöktől ad kimenőt az iskolásoknak: hivatalosan április 18. és 23. között javasolják a tavaszi szünet beiktatását. Az iskolák azonban eltérhetnek ettől, és gyakran el is térnek.

Nálunk gyakorlatilag két hétig tart a tavaszi szünet, valamelyik gyerek mindig otthon van. Nekem most nincs annyi szabadnapom, így egy vagy két gyereket muszáj lesz bevinnem a munkahelyemre” – mondta a Ripostnak egy háromgyerekes nő, akinek a gyerekei három különböző időpontban kapták meg a húsvéti szünetüket. Az óvodák tovább nehezíthetik a szülők helyzetét: „A húsvéti programokat és játékokat arra a hétre szervezték az oviban, amikor a nagynak szünet van. A kicsi a programok miatt akar menni az óvodába, így külön szervezést igényel, hogy az egyiket vigyem, és közben a másik felügyeletét is megoldjam” – mesélte egy másik anya.

Fotó: Pixabay

Az iskoláknak kötelező legalább hat nap egybefüggő szünetet kiadniuk tavaszi pihenőként. Ezeknek a pontos időzítése viszont rajtuk múlik. Az április 18–23. közötti napokon kívül van olyan iskola, ahol április 15–23. között van szünet. További, létező variációk még: április 15–24.,  április 16–23., április 17–23.,  április 18–24., április 18–25. vagy április 19–26.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top