Család

Szerelemből házasodott, nyilvánosan megalázták

Férfiakból álló tömeg támadt a nőre, aki egy másik kaszthoz tartozó férfihez merészelt feleségül menni.

Egy másik kaszthoz tartózó férfival esett szerelembe és házasodott össze egy nő az indiai Jhabua településen. Tettéért büntetésül nyilvánosan megalázták. A húszas éveiben járó feleségnek a vállán kellett cipelnie a férjét, miközben helyi férfiakból összeverődött tömeg kísérte, hangosan kurjongatva, szidalmazva őt.

A történtekről videófelvétel készült, mely a közösségi oldalakra is felkerült. Ennek nyomán a rendőrség letartóztatott két férfit, akiknek közül lehet az incidenshez.

Több vonatkozó tanulmány szerint jelenleg Indiában a legveszélyesebb nőnek lenni a világon. A lányokat és a nőket gyakran kulturális hagyományokra hivatkozva nyomják el, illetve bántalmazzák, gondolunk itt egyebek mellett a genitális csonkításra, a gyermekházasságokra vagy épp a savval elkövetett támadásokra. Az országban naponta mintegy 100 szexuális támadással kapcsolatos ügyet jelentenek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top