Család

Túl a nyúlon: csináld magad húsvéti dekorációk

A húsvéti koszorúk mesés díszei lehetnek az asztalnak, de az ajtón is jól mutatnak a színes, hangulatos dekorációk.

z

Vannak kultúrák, ahol fákra aggatnak színes tojásokat húsvétkor, míg itthon leginkább a barkát díszítjük így. Ha eddig nem tetted, idén mindenképpen próbáld ki te is. 

Elsőre talán kissé puritán, de ha jobban megnézzük, igazán mutatós ez a virágdísz. A nyers tojásokat a tetejükön érdemes feltörni és kifolyatni belőlük a tartalmat, utána óvatosan át kell mosni a tojások belsejét, majd jöhetnek is a virágok ízlés szerint. Ha a tojáshéjak alul épek, vizet is tehetünk a virágoknak. 

Ugyan alapvetően nem jellemző, hogy aranyszínnel díszítsük a húsvéti tojásokat, de ezeket látva azonnal ilyen csodákra vágyunk. Az elkészítésük egyszerű. Ízléses, egyedi díszei lesznek az igényes nappaliknak is.

A színes, krepp-papírból készült répákat minden gyerek szívesen készíti. Ugyan a kivitelezés nem egyszerű, de ha készen vannak, izgalmas díszei lehetnek a húsvéti asztalnak. 

Talán a legegyszerűbben elkészíthető húsvéti díszek ezek a tojásfejű nyulacskák. Mindössze füleket kell ragasztani a főtt tojásokra, és egy filccel bohókás arcot rajzolni rájuk. 

Nemcsak karácsonykor lehet az ajtó vagy az ablak dísze egy szép koszorú, hanem húsvétkor is.  A lényeg, hogy jellegzetes, ünnepet idéző kellékekből készüljön. Szép, színes tavaszi virágok, apró tojások, zöld indák is díszíthetik – ízlés szerint. 

A szalagra fűzött zászlók a legegyszerűbb helyiségbe is életet lehelnek. Ha valaki nem szereti a túl színes dolgokat, elég, ha néhány árnyalatot használ csak. A lényeg, hogy az összhatás jó legyen. 

A természetes anyagok hívei a száraz gallyacskákból nemcsak meseszép koszorút varázsolhatnak, hanem kicsi fészket is készíthetnek, abba pedig tojásokat tehetnek. Így lehet az ünnepi jelkép ízléses és egyszerűen nagyszerű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top