Család

Tavaszi szünet? Így kösd le a gyerek figyelmét

A tavaszi szünetet nemcsak a gyerekek várják, hanem a szülők is. Az azonban sokaknak kihívás, hogy hogyan, mivel kössék le a kicsik figyelmét.

A kreatív alkotás az egyik legjobb választás, ha a gyerekeknek keresünk érdekes időtöltést. Ám az unalmas feladatokkal gyakran nem érünk célt, ezért is kell új kihívások elé állítani a gyerekeket. Húsvét lévén a padlás is tele van nyuszikkal és csibékkel, ezért most más jellegű ötlettel szolgálunk. 

A kreatív gyerekek vagány halakat készíthetnek. Nem kell hozzá semmi extra, papírgurigák, színes papírok, olló, ragasztó, színes tollak, csillogós festék, pillanatszorító és néhány ügyes kéz szükséges a kivitelezéshez. 

A papírgurigát fessük be csillogós festékkel, és hagyjuk megszáradni. Közben vágjuk ki papírból a hal farkát és két uszonyát. A színes tollal rajzoljuk rá a mintákat. Ha megszáradt a befestett tekercs, varázsoljuk rá tollal a pikkelyeket. Ha ezzel is megvagyunk, a tekercs alsó részén, a két szélén nyomjuk be az oldalakat.

Következhet a ragasztás. A hal farkát beragasztózzuk, és a helyére illesztjük, majd szorítócsipesszel rögzítjük. A szemeket ugyancsak ragasztózzuk, és elhelyezzük a henger felső részen. Ha inkább rajzolni szeretnénk a szemeket, válasszunk erőteljes színt. A szájat ugyancsak ragaszthatjuk, körbe a guriga szélén, akár piros szigetelőszalagot felhasználva, de sokkal könnyebb egy erős piros filctollal megrajzolni.

Amíg a hal farka szárad, ragasszuk fel az uszonyokat. Ha esetleg eddig nem tettünk volna rá mintát, még a ragasztás előtt rajzoljuk az uszonyokra, mert úgy egyszerűbb. 

A hal elkészítése nem bonyolult, de kisebb gyerekeknek érdemes felnőttekkel együtt kreatívkodni. Mivel nagyon dekoratív a dísz, ajándéknak is kitűnő. 

Azoknak, akik szívesen alkotnak, nem szabhatnak határt sem a színek, sem a minták. Változatos, csillámló felületekkel varázslatos példányokat készíthetünk, és ha kedvünket leljük benne, bármikor hozzáláthatunk egy újabb hal készítéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top