Család

Ölében a gyerekkel vezetett

Életveszélyes manőver. Az eset kapcsán egy sor döbbenetes videót vett elő a TV2.

Pénteken írtunk arról, hogy két olyan típusú gyerekülést is forgalmaznak Európában, amely nem felel meg jó pár biztonsági előírásnak, erre tessék, a TV2 híradója közöl egy riportot, melyben a gyerekülés még csak nem is opció. Videó érkezett hozzájuk, melyben egy szülőt mutatnak, aki gyerekével az ölében vezet. Unger József közlekedési szakértő az esetről elmondja, hogy nemhogy közúton, ez még zárt területen is veszélyes. Hozzáteszi, amellett, hogy a szülő a gyerek és a saját épségét is veszélyezteti, egy ilyen akcióért a jogosítványát is elvehetik.

A TV2 elővett egy régi felvételt is, ahol egy illető egy gyorsforgalmi úton a gyerekkel az ölében vezet, miközben az anyósülésen egy másik gyerek ül. Pető Attila (szintén közlekedési szakértő) itt elmondja, szerinte ez „kimeríti a közlekedési veszélyeztetés elvét is”.  A Tények egy olyan archív felvételt is talált, ahol csomagtartóban szállítottak egy gyermeket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top