Család

Mókás készségfejlesztő játékok kicsiknek

Boldoggá tesz, ha összekötheted a kellemeset a hasznossal? Közeleg a húsvét, ideje megálmodni, mivel dekorálod az otthonod. Vond be a gyerekeket, kreatív készségfejlesztő ötleteket hoztunk.

 

Ha már húsvét, nem maradhat ki a csibe az otthoni kreatívkodásból. Papírguriga kell hozzá, krepp-papír, színes lapok, olló és ragasztó. A legkisebbek ugyan csak segítséggel készíthetik el, a közös ügyeskedés azonban jó családi program. Szemeket hobbiboltokban vásárolhatunk, de papírból is elkészíthetjük őket. 

Első ránézésre talán bonyolultnak tűnik a léghajók kivitelezése, ám összességében egyáltalán nem az. Főleg, ha a papírdobozokat gurigákból levágott darabokkal helyettesítjük. Azokon ráadásul könnyebben átfűzhetjük a madzagot is. A műanyag tojások pedig garantálják az ünnepi hangulatot.

A közös nyuszifülkészítés nagy buli. Sablon sem kell hozzá, elég, ha nagyjából méretre igazítjuk. Jó, ha hagyjuk kibontakozni a gyerekeket: kivágás, ragasztás színezés, mind-mind fejlesztik a kézügyességet.

A sablonnal készülő nyuszifüzér a gyerekek kedvence. A kivitelezés egyszerű: körberajzoljuk a sablont, kivágjuk a nyuszit, a  füleken apró lyukakat csinálunk, és mehetnek is a szalagra. 

A tojásfestéssel nemcsak a hagyományt ápoljuk, hanem segítjük a gyerekek kreatív fejlődését és a kézügyességét is. Hagyjuk őket szabadon alkotni! 

Ugyan nem tipikus húsvéti motívum a polip, ám ha valami izgalmas , vicces, kreatív játékra vágyunk, készítsünk a gyerekekkel ilyen lényeket. Papírguriga kell hozzá, lap és ragasztó. Ha nincs kéznél szem és orr, rajzolhatunk mi magunk is. A lényeg, hogy élvezzük a közös alkotást.

A színes zászlók vagány díszek, és feldobják az unalmas tereket. Ha nyuszis motívummal díszítjük őket, azonnal húsvéti hangulatot teremtünk. Mivel könnyen elkészíthető egy-egy füzér, akár a nagyobb gyerekekre is bízhatjuk a kivitelezést. 

Ha van otthon néhány műanyag tojás, kedves nyuszikká varázsolhatjuk azokat néhány lépésből. A jellegzetes nyuszifüleket kell csupán megformálunk, utána pedig egy kisebb lyukon a tojásokba illeszteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top