Család

Ez volt a válóperes ügyvéd legdurvább esete

Egy válóperes ügyvéd elmesélte, melyik volt a legnehezebb ügye, és mit tanulhatunk belőle.

Nem feltétlenül kell, hogy elmérgesedjen egy válás, de sajnos mégis gyakran sárdobálás a vége. Regina A. DeMeo 20 éve családjogi ügyvédként dolgozik, számtalan válásban kellett már asszisztálnia a bíróságon, de volt egy közülük, ami különösen nehéz volt számára.

„Az egyik legőrültebb válás a karrierem során az volt, amikor egy hölgy azt állította, hogy a férje – az ügyfelem – érzelmileg bántalmazta és online zaklatta, ezzel kényszerítve a nőt arra, hogy elköltözzön. A férj két hétre kiköltözött a házból, hogy az asszony nyugodtan össze tudjon pakolni, ebben a két hétben beadtuk a válókeresetet, a nő pedig elvitte a házban lévő ingóságok háromnegyedét, és rettenetes állapotban hagyta az ingatlant.

A kliensemmel megegyeztek a láthatásban és gyerektartásban, majd a férj visszaköltözött a házba. Szinte azonnal a közös megegyezés után a feleség meggondolta magát a gyermekelhelyezési megállapodással kapcsolatban, és fellebbezett a bíróságon.

Azzal állt elő, hogy a férje szeretőt tartott a házasságuk alatt – ami nem volt igaz, és bizonyítani sem tudta a hölgy –, és hogy a tudta nélkül költött a közös pénzükből. A tárgyalások során kiderült, hogy igazából az asszonynak volt szeretője egy ideig, és hogy rengeteg pénzt vett el a közös számláról a férj beleegyezése nélkül.”

válás ügyvéd bíróság

Részlet a Válás című sorozatból – Forrás: iMDb

Úgy tűnik, az exfeleség nem tudta kihagyni a gyerekeket sem a válásból, a férjnek alaposan meg kellett küzdenie a láthatásért a tárgyalások során. A gyerekeknek saját ügyvédjük volt, aki szintén a megosztott gyermekfelügyeletet javasolta a bíróságon, ám a feleség ezt mereven elutasította.

Az asszony több pert is indított ügyfelem ellen, amit végül megelégelt a bíróság, mert mind alaptalan volt, így a nőnek 12 000 dollárnyi jogi költséget kellett megfizetnie a férjnek. A nő azonban tovább követelte az élethosszig tartó asszonytartást, és hogy a fele vagyont neki ítéljék, miközben jelentős mértékű összeget már elvett ebből a vagyonból. Egyfolytában fellebbezett és perelt, végül nagy kompromisszumok árán megegyeztünk vele, csak hogy hagyja abba a bíróságra járkálást.

Az ügyvéd szerint ez az eset remek példa arra, milyen észszerűtlenül tudnak viselkedni az emberek, amikor válás közben próbálnak bosszút állni a vélt vagy valós sérelmeikért a másikon. Tönkreteszik egymást érzelmileg és anyagilag a semmiért.

„Azt hiszem, a kliensemnek az segített, hogy eljárt egy szakemberhez, akivel fel tudta dolgozni a válás közben az érzelmi nehézségeket, valamint hogy a családtagok és a barátok mindenben támogatták.

Fontos tanulsága ennek az esetnek, hogy meg kell érteni, hogy nem tudjuk megváltoztatni a másikat és azt, ahogy a valóságot látja. Ha ezt elfogadjuk, és csak arra koncentrálunk, ami rajtunk múlik, akkor sokkal gyorsabban és fájdalommentesen lezajlik egy válás.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top