Család

Cukiság a sokadikon: Így tolják a cicatápszert az árva kismókusok

A kölyköket egy ház bontásakor találták Miskolctapolcán. Megmentőjük másfél hete alig alszik, mert a kicsik háromóránként cumiznak – persze éjszaka is. Videó.

Se éjjele, se nappala Lehoczky Krisztiánnak, a Mályi Madármentő Állomás vezetőjének, amióta magához vett öt elárvult kismókust – írja a Blikk. Mivel a kicsik háromóránként esznek, megmentőjük másfél hete szinte semmit sem aludt.

Fotó: Facebook / Mályi Madármentő Állomás

A mókusfészekre egy ház bontásakor találtak rá Miskolctapolcán. Anyjuk elmenekült a bontás zaja elől, ezért a kicsik biztosan elpusztultak volna, ha Lehoczky nem veszi magához őket.

A kölyköknek hatalmas az étvágyuk: olyannyira, hogy etetéskor vissza kell fogni őket, nehogy lenyeljék a cicatápszeres cumit. Lehoczky azt mondja, ez még jó egy hónapig így lesz, csak utána kezdhetik el átszoktatni őket a szilárd táplálékra.

A kölyköket nemsokára átviszik a most otthonukul szolgáló kartondobozból egy szabadtéri ketrecbe, hogy megtanuljanak mászni, aztán – várhatóan két, két és fél hónap múlva – szabadon engedik őket az erdőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top