Család

Nászajándék helyett rekordbírságot kapott az ifjú pár

Óriásbannereken hirdették a világraszóló lagzit, csúnyán megbüntették őket a hatóságok.

Nászajándék helyett rekordbírságot kapott egy zsilavásárhelyi (Târgu Jiu) ifjú pár, akik engedély nélküli óriásbannereken hirdették, hogy hamarosan egybe kelnek – írja a Főtér.

Fotó: Reografie / Flickr

A helyi roma negyed főutcáján kifüggesztett hirdetéseket nem nézték jó szemmel a hatóságok, akik 400 ezer lejre (közel 27 millió forintra) büntették az ifjú párt.

Alin Bobu, a Gorj megyei prefektus roma kérdésekben illetékes tanácsosa szerint a helyi cigány közösségben megszokott, hogy hasonló hirdetéseket tesznek ki az esküvő előtt. Mivel egy zárt közösségről van szó, ahol a lakodalmon mindenki részt vesz, a házasulandók már hónapokkal a nagy nap előtt közhírré teszik a szándékukat, nehogy másnak is eszébe jusson ugyanazon a napon férjhez menni, nősülni.

Az esküvőket régebben a házak falára ragasztott plakátokon hirdették, napjainkban azonban – amikor a külföldi munkának köszönhetően jobban keresnek – már óriásbannerekre is futja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top