Család

Fél év alatt a harmadik óvodát zárják be Egerben

Csak a múlt héten két óvoda bezárását jelentette be az egri önkormányzat. Új ovik még nincsenek.

Egy hét alatt két óvoda bezárását jelentették be Egerben, igaz, csak fokozatosan szüntetik meg az intézményeket, a Farkasvölgyi úton lévő Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvodájában csak a jelenlegi kiscsoportosoknak kell majd nagycsoportosként ovit váltani – írja a Napi.hu az egri lapokra hivatkozva.

Gondban az egri kiscsoportosok. Fotó: Pexels.com

A Széchenyi utcában található Szivárvány Óvoda Katica Tagóvodát pedig azért kell bezárni, mert olyan rossz állapotban van az épület.

Az ígéretek szerint egy épülő, új óvoda veszi át a két bezárásra ítélt intézmény feladatát, de egyelőre nem kezdődtek el az építkezések. A Napi.hu szerint most könnyebben vették a szülők a bezárásról szóló híreket, ellentétben a tavaly őszivel, amikor a lajosvárosi Zöld Liget ovi bezárásáról gyakorlatilag úgy döntött az önkormányzat, hogy erről a szülőket sokáig nem értesítették.

Nagyon nem mindegy, milyen óvodába jár a gyermeked, ezért nemrég öt édesanyát kérdeztünk meg a tapasztalataikról. Az öt anyában az volt a közös, hogy egyikük sem szívelte az óvónőt annak ellenére, hogy a gyerek szereti.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top