Család

Egy gyermekpszichológus szerint ilyen a jó anya

Meglepő választ adott a szakember.

Constance Hall egy híres, ausztrál blogger, akinek likeaqueen.com nevű oldalát milliók követik nap mint nap. Épp a napokban írt legutóbbi szösszenetén vigyorog a fél világ, amiben arról írt, imádja, hogy a párok többes szám első személyben megfogalmazva jelentik be, ha gyermekük születik. „Terhesek vagyunk” – mondják. Constance kitalálta, innentől kezdve, ha megjön a havi vérzése, azt a párjának többes szám első személyben jelenti be, valahogy így: „Drágám, itt az idő csokit, bort és tampont venni, valamint abbahagyni az irritáló hisztiket, mert megjött nekünk.”

Volt a hölgynek viszont egy olyan bejegyzése, amely nem csupán az angol nyelvterületen élő rajongói táborához jutott el, hanem le is lett fordítva magyarra, és édesanyák himnuszaként értelmezhető. Mert minden anyuka magáénak tudhatja ezeket a mondatokat, aki legalább egyszer átesett azon a tépelődésen, ami valahogy úgy kezdődik: „Vajon jó édesanya vagyok?

Íme Constance Hall gondolatmenete minden anyuka számára, akit néha megfojtanak a kétségek:

Pár hete egy gyerekpszichológus ismerősöm nézte a gyerekeimet, és azt mondta: Olyan jó anya vagy! Úgy éreztem, becsapnám, ha ezt elfogadnám, ezért így válaszoltam: Nem érzem jó anyának magam. A gyerekeim az őrületbe kergetnek, elvesztem a fejem, és úgy megyek aludni este, hogy nem tudom, honnan lesz másnap türelmem hozzájuk. A pszichológus erre olyat válaszolt, amit soha többé nem felejtek el.

A cikk még nem ért véget, a folytatáshoz kattints erre a linkre!

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top