Család

Örökbe adhatóvá nyilvánítanák a meg nem született embriót Olaszországban

A törvénnyel a nem kívánt gyerekek nagy számát és a meddő párok gyerek utáni vágyát hangolnák össze.

Örökbe adhatónak nyilvánítaná a még meg sem született embriót az olasz Liga kormánypárt. Az erről szóló törvényjavaslat „egy természetes személy jogaival” ruházná fel az embriókat – írja az Euronews.

Ha elfogadják a tervezetet, a leendő gyereket már a megszületése előtt örökbe lehet fogadni. Ilyen helyzetekben a Fiatalkorúak Bírósága dönt majd gyorsított eljárásban. Az örökbefogadó család csak anyából és apából állhat, vagyis a meleg párok ki vannak zárva a lehetőségből.

A törvénnyel a nem kívánt gyerekek nagy számát és a gyermektelen párok gyerek utáni vágyát szeretnék összehangolni. A terhes nőnek abortusz helyett végig kellene vinnie a terhességet, hogy aztán mások javára lemondjon a gyerekről.

A demokrata párti képviselők szerint a tervezet a „kulturális középkorban” íródott, valamint a nő és a meg nem született gyerek jogainak összecsapását eredményezné.

(Nyitókép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top