Család

7 szokatlan jel, hogy megcsal a párod

Nem a rúzsnyomos ing és a hosszú szőke hajszálak fogják elárulni a hűtlen férfit otthon.

A sztereotípiák ritkábbak a valóságban, úgyhogy ne a rúzsfoltokat, hajszálakat és ismeretlen fehérneműket keresd, ha gyanakszol arra, hogy megcsal a párod. Amikor ilyen kliséket látok a filmekben, akkor mindig az jut eszembe, hogy tőlem aztán lehetne bármennyi ismeretlen hajszál a férj ruháján, a sok gyerekruha között maximum egy egész parókát szúrnék ki, de még akkor sem a megcsalás lenne az első gondolatom, hanem hogy biztos valamelyik gyerekem lenyúlta a farsangon egy ovistárs jelmezét.

A rejtett jelekre valószínűleg jobban felfigyelünk, mint a hajszálakra, mert azokat belül érezzük, hiszen máshogy viselkedik életünk párja, mint ahogy megszoktuk tőle. Dr. Robert Weiss klinikai szexológus, pszichoterapeuta több mint 25 éve dolgozik együtt szexfüggő páciensekkel. Ha valaki, akkor ő tudja, milyen jelei vannak a megcsalásnak.

1. Jobban ad magára

Dr. Weiss szerint, ha a férfi egyszer csak hirtelen elkezd edzeni, és szemmel láthatóan vigyáz a vonalaira, akkor kezdhetünk gyanakodni. Ez mondjuk abban az esetben lehet igaz, ha addig egy kanapén heverő szobanövény volt a férj, aki két lépést nem tett meg autó nélkül, mert azért a mai világban már nem akkora nagy dolog, ha egy ember ráébred, hogy tennie kell az egészségéért. Szóval csak óvatosan ezzel a jellel, mert lehet, hogy csak észhez tért a párod, és pont neked akar jobban tetszeni, vagy csak úgy döntött, nem akar 50 évesen szívrohamban meghalni.

2. Titkolózik a telefonja és számítógépe körül

A szexológus szerint a hűtlen emberekre jellemző, hogy többet használják a telefonjukat és számítógépüket, mint addig, és őrt is állnak mindkettő mellett, mintha az életük múlna rajta. Ha azelőtt nem volt jelszó a telefonján és gépén, de hirtelen mindent többlépcsős jelszóval levéd, akkor jó eséllyel vaj van a fején. Mint mindegyik pontnál, itt is csak akkor vehetjük jelnek, ha megváltozik a viselkedése, mert az is lehet, hogy a férj pont informatikus, és azért védi annyira a gépét, mert nem akarja, hogy a gyerek Minecraftozzon rajta.

3. Bizonyos időpontokban nem tudod elérni

Az is feltűnő lehet, hogy kevesebbszer válaszol az üzeneteidre, ritkábban veszi fel neked a telefont. Általában van rá megfelelő válasza – sosincs térerő, meetingen ült, épp vezetett –, de ha túl gyakran fordul elő, akkor ez egy elég nagy és vörös jel.

megcsalás jelek szexológus

Részlet a Chloe – A kísértés iskolája című filmből – Forrás: iMDb

4. Sokkal kevesebb, több vagy más a szex vele

Dr. Weiss szerint bármerre kileng a férfi szexualitása, az már gyanús. Ha meg új trükköket is vet be az ágyban, akkor főleg lebeg a hűtlenség a levegőben (vagy csak tanulmányozta a Káma-szútrát). A kevesebb szex azért fordul elő, mert a párod más nőre fókuszál, a több szex azért, mert próbálja kompenzálni otthon a félrelépést. Ha pedig azt érzed, hogy szex közben máshol jár fejben, az is lehet egy jel.

5. Ellenségessé válik

A hűtlenek igyekeznek racionalizálni a viselkedésüket a fejükben, az egyik módszerük erre, hogy a párjukat kezdik el hibáztatni, ezzel próbálják eltolni magukról a felelősséget. Már nem úgy nézel ki, mint amikor elvett, nem vagy elég vakmerő az ágyban vagy nem értékeled, mennyi mindent megtesz érted, úgyhogy kénytelen máshol keresni a boldogságot. Te kényszeríted a megcsalásra, logikus. Ilyenkor hirtelen megváltozik a magatartása, úgy érzed, semmi sem lehet jó, amit csinálsz és hogy zavarja még a jelenléted is.

6. A barátai furcsán viselkednek veled

Általában a megcsalt fél az utolsó, aki megtudja, hogy megcsalták, így könnyen előfordulhat olyan helyzet, hogy találkozol a barátaival, és valahogy furcsán, kényelmetlenül viselkednek veled. Mintha feszélyeznéd őket. Vagy megpróbálnak elkerülni, vagy túlzottan kedvesek veled, hogy enyhítsenek a saját lelkifurdalásukon, amiért nem szólnak neked a hűtlenségről.

7. Ha a megcsalásról kérdezed, akkor terelni kezd

Minden tőle telhetőt megtesz, hogy elkerülje a témát és valami másról kezd el beszélni. Az is lehet, hogy hirtelen neked támad, hogy mégis mit képzelsz, hogy ilyet feltételezel róla. Bár ez utóbbi valószínűleg az ártatlanok szájából is elhangzik, úgyhogy ne vegyél rá mérget, hogy ez betonbiztos jel lenne. Egy ilyen beszélgetésben a megérzéseidre kell hallgatnod, mert te ismered a párodat annyira, hogy érezd, mikor őszinte, és mikor akar csak leplezni valamit a felháborodásával.

Dr. Weiss azért hozzáteszi a fenti jelekhez, hogy az is lehet, hogy nem megcsalásra utalnak, csak arra, hogy valami félrement a párkapcsolatban, és hogy nyílt kommunikációra van köztetek szükség. És még az is előfordulhat, hogy egyik jel sem igaz a párodra, mégis megcsal, hiszen nincs két egyforma ember, mindenki másképp reagál egy ilyen helyzetre.

A szexológus azt javasolja, ha mégis kiderülne, hogy megcsalt a párod, akkor mindenképp beszéld ki magadból az érzelmeidet. Ha nem akarsz konfliktust, és nem akarod megbeszélni a pároddal, akkor keress fel egy empatikus barátot vagy egy terapeutát, akinek kiöntheted a szíved. Csak ne fojtsd el magadban a fájdalmat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top