Család

3 ok, amiért a hűtlen férfiak nem akarnak elválni

A szakértő szerint a férfiak hűtlensége még nem jelenti azt, hogy boldogtalanok a házasságban.

Az első kérdés, ami rögtön eszünkbe jut, ha egy hűtlen pasiról hallunk, hogy mégis miért kell szeretőt tartania, miért nem válik el? Hiszen olyan egyszerű manapság a válás, tényleg nem vagyunk már egymáshoz kötve úgy, mint régen, nyugodtan elmehetne új életet kezdeni egy új nő oldalán, nem omlana tőle össze a világ. Sokkal rosszabb lehetőségnek tűnik kívülről az, hogy bujkálnia és hazudoznia kell, mert megcsalja a feleségét.

Dr. Karen Finn házassági tanácsadó szerint azonban nem ilyen egyszerű a hűtlenség kérdése a férfiaknál: sok esetben nem azért keresnek maguknak szeretőt, mert boldogtalanok lennének a házasságukban, ezért aztán eszük ágában sincs elválni, amikor megcsalják a feleségüket. De akkor miért kockáztatják mégis a lebukást és a válást? Nos, a szakértő szerint a leggyakrabban ez a három ok áll amögött, hogy a férfiak megcsalják a feleségüket, mégsem akarnak elválni.

1. Szeretik a feleségüket

Szeretik, de közben szükségük van arra, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. Valami olyan izgalom, támogatás, szexuális élmény vagy más szükséglet után áhítoznak, amiről azt hiszik, a feleségük nem tudja nekik megadni.

hűtlenség férfi válás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplah/Fred Mouniguet

Dr. Karen Finn pácienseitől gyakran hallja azt, hogy valamikor a múltban már elmondták a feleségüknek, mire lenne szükségük, de visszautasítást kaptak válaszul, ezért keresik a szükségleteik kielégülését máshol. Egyéb esetekben pedig nem is kérik meg a feleségüket, hogy teljesítse a kívánságukat, mert attól tartanak, hogy elítélné őket, vagy csak félnek az elutasítástól.

2. Nem akarják bántani a feleségüket

Tisztában vannak vele, hogy mélyen megbántanák a hűtlenségükkel a feleségüket, ha odaállnának elé, és őszintén bevallanák; fenntartják a látszatot, hogy tökéletes férjek, mert meg akarják kímélni a nőt a felesleges fájdalomtól. De mind tudjuk, hogy a nők megérzéseit és nyomozótehetségüket nehéz kijátszani, úgyhogy ez a taktika nem alkalmazható túl sokáig.

3. Nem akarnak felesleges komplikációt az életükben

A felesleges komplikáció számukra ebben az esetben egy válást jelentene, és mindent, ami ezzel jár: anyagi javak felosztása, gyerekekkel való kapcsolattartás, gyerektartás… Nem túl kellemes következmények, úgyhogy érthető, ha nem gyalogolnak bele olyan könnyedén egy válásba. Egyszerűbbnek tűnik számukra, ha csak szeretőt tartanak, így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

Finn szerint könnyen ítélkezhetnénk a férfiak fölött, amiért nem vallják be őszintén a hűtlenségüket, de helyette inkább azon érdemes elgondolkodni, hogy milyen kommunikációs szakadék van egy pár két tagja között, ha már idáig fajul a helyzet. Ha pedig még tovább tágítjuk kört, azon is eltöprenghetünk, hogy mit mondanak el ezek az okok a társadalmunkról és a férfiak és nők közötti tiszteletről, illetve annak hiányáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top