Család

Két lehetőséged van, ha magányosnak érzed magad a párkapcsolatban

Ha érezted már valaha azt, hogy magányos vagy a párkapcsolatodban, akkor itt az ideje, hogy változtass saját magadon.

Bill Protzmann életmódtanácsadó szerint az első lépés a felismerés. Nem kell egyből azt keresni, hogy miért érzed magad magányosnak, hanem először inkább csak nézz szembe vele, hogy hiába élsz párkapcsolatban, mégis olyan, mintha egyedül lennél. Ha gyakran előforduló jelenségről van szó, akkor két választási lehetőség áll előtted a szakember szerint.

1. Kilépsz a párkapcsolatból

Normális, ha úgy érzed, nem akarsz többé benne lenni a párkapcsolatban, ha magányosnak érzed magad. Ha viszont már gyerekek vagy közös üzlet is van a képben, akkor bonyolultabbá válik a kérdés.

Vannak párkapcsolatok, amiknek egyszerűen nincs jövőjük és a legjobb, amit tehetsz mindkettőtökkel, az a szakítás. De ezt csak te érzed legbelül, hogy mi a helyes döntés. A szakértő szerint gyakran a magány ellenére is megmenthető lenne a kapcsolat, ha mindkét fél hajlandó lenne energiát ölni a megoldásba.

párkapcsolat társas magány

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Matthew Henry

2. Változtatsz

Könnyebb persze azt mondani, hogy az elmagányosodás a párod hibája, mert ő az, aki folyton a számítógépére mered, és kizár az életéből. De Protzmann azt javasolja, hogy ne a másikban keresd a hibát, hanem inkább gondolkodj el azon, te mit tehetnél annak érdekében, hogy ne érezd magad magányosnak. Lehet, hogy ha változtatsz, az olyan hatással lesz a párodra, amitől ő is hajlandó megváltoztatni a szokásait.

Írj listát, hogy mi lenne jó számodra, miben látod a magány megoldását, mi lenne az ellentétes viselkedés, amitől nem éreznéd egyedül magad a párodtól függetlenül? Ha elkészült a listád, válassz egy pontot, és kezdd el mindennap gyakorolni. Ez lehet csak annyi, hogy többször mosolyogsz. Vagy épp kedvesebb vagy a boltban a pénztárossal. Esetleg elhívod többször kávézni a barátnődet. A változás teljes körű, nem marad csak a párkapcsolaton belül, de hidd el, hatással lesz a kapcsolatra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top