Család

Babája született a legjobb barátnődnek? Ilyen virágot vigyél ajándékba

Tudod, hogy már mindene megvan, amire a babának szüksége lehet, hiszen tőled kért tanácsot. Nincs más hátra, mint még szebbé tenni az első napokat egy jól megválasztott ajándék virággal.

A szép virág nyilvánvalóan kedves ajándék egy kismamának is, de nem mindegy, hogy mit választunk, hiszen a virágok üzenetet is hordoznak. Az első és a legfontosabb persze az, hogy bármire is esik a választásunk, csakis a nappaliba vagy az étkezőbe kerüljön, semmi esetre se a babaszobába, hiszen a virágpor problémát okozhat a kicsinek – de azért érdemes figyelembe venni azt is, hogy mit közvetítünk az ajándékkal. Íme három tipp.

Fehér rózsa

A fehér szín az ártatlanságot szimbolizálja, míg a rózsa az anya és a gyermek közti szeretet jelképe. A szárát beborító tövisektől sem kell megriadni, ezek az anyatigris védelmező karmait jelképezhetik ilyenkor.

Fehér rózsa

Orchidea

Gondozásra, figyelemre éhes növény, mely érzékeny a fényre, a hőmérsékletre és a páratartalomra is, épp mint egy újszülött kisbaba. Annak függvényében, hogy kislány vagy kisfiú született, választhatunk rózsaszín vagy világoskék árnyalatú orchideát is.

Kék orchidea a kisfiús mamáknak

Fehér muskátli

A muskátli ellenálló, erős növény, sok mindent kibír. Muskátlit ajándékozni annyit jelent, hogy sok erőt és kitartást kívánunk az anyukának és a babának is egész életére. 

Fehér muskátli. Gyönyörű a balkonon is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top