Család

Azt sem tudta, hogy terhes, aztán egyszer csak megcsászározták

Csodával határos módon egészséges kisfiúnak adott életet.

Az ohiói Ally Opfert nem sokkal 2016 karácsonya előtt szokatlanul fájdalmas menstruációs görcsök kezdték gyötörni – legalábbis ő úgy hitte, hogy menstruációs görcsökről van szó. Fogalma sem volt róla, hogy valójában szülési fájdalmai vannak, és néhány órán belül egészséges kisfiúnak ad majd életet.

Ally egyáltalán nem nézett ki terhesnek, és nem is érezte magát annak. Bár arról nem mesélt, miért nem tűnt fel neki, hogy elmaradtak a havi vérzései, azt elmondta, hogy nem sokkal a szülés előtt gyanút fogott, és elvégzett egy terhességi tesztet, ám az negatív lett.

Aztán eljött december 21. reggele:

Teljesen normálisan éreztem magam, halvány lila gőzöm sem volt arról, min fogok keresztülmenni

– emlékezett vissza a lány, aki ekkor még csak 22 éves volt.

Néhány órával az ébredés után enyhe görcsöket érzett, de nem foglalkozott vele. A görcsök idővel fájdalmasabbá váltak, de Ally elintézte a dolgot annyival, hogy biztosan megjött neki – ami egybe is vágott azzal, hogy egy kicsit vérezni is kezdett.

Estére a görcsök még erősebbé váltak, az éjszaka közepén pedig olyan kínzó fájdalmai lettek, hogy a szülei végül kórházba vitték. A fájdalmak egyre csak erősödtek, Ally és szülei így érthető módon nagyon aggódni kezdtek, de ekkor sem sejtették még, hogy mi áll a dolog hátterében.

A kórházban közölték vele, hogy a tünetek kísértetiesen hasonlítanak a vajúdásra, de Ally közölte velük, hogy most csinált egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Ráadásul nem is látszott rajta, hogy állapotos lenne. Ekkor a nővérek vesekőre kezdtek el gyanakodni, és betolták a fiatal lányt egy ultrahangvizsgálatra.

Elkezdődött a vizsgálat, a radiológusból pedig egyszer csak kibukott a kérdés:

Maga terhes?

Ally természetesen rávágta, hogy nem, már hogyan is lehetne terhes, ám eközben nem tudta nem észrevenni, ahogyan a szakember arcára lassan kiül a döbbenet. Ally egyből a legrosszabbra gondolt: biztos volt benne, hogy rákos, és mindjárt elmondják neki, hogy haldoklik. Egy rövid diskurzus után végül az orvosok körülállták, és azt mondták:

Nos, úgy néz ki, hogy ön 38 hetes terhes, és a méhszáj már 10 centiméterre kitágult. Ön szülni fog, méghozzá most azonnal, úgyhogy fel kell vinnünk az emeletre.

A fiatal lány köpni-nyelni nem tudott. Az orvosok közben elmondták, hogy a baba teljesen egészségesnek tűnik annak ellenére, hogy Ally egyáltalán nem vett részt terhesgondozáson. Ugyanez azonban nem volt elmondható az anyukáról: Ally vérnyomása olyan magas volt, hogy az orvosok attól féltek, menten sztrókot kap. A baba ráadásul farfekvéses volt, ezért aztán az azonnali császármetszés mellett döntöttek.

Ally fel sem tudott ocsúdni, és már meg is született a kisfia, Oliver.

Csodával határos módon az anyuka és a kisbaba már három nappal később elhagyhatta a kórházat. Bár a kismamának semmilyen babaholmija nem volt, a barátai és családtagjai azonnal a segítségére siettek, és elhalmozták őt babaruhákkal, pelenkával és minden szükséges kellékkel.

Bár egyáltalán nem számítottam rá, hogy a közeljövőben édesanya leszek, nagyon örülök a kisfiamnak. Igazán szerencsésnek mondhatom magam

– nyilatkozta a fiatal lány.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top