nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ha 5 éven belül nem jön a baba, kamatostul kell visszafizetni a 10 milliós hitelt

Ha 5 éven belül nem jön a baba, kamatostul kell visszafizetni a 10 milliós hitelt

Újabb részletek derültek ki a gyermekvállalásért járó kamatmentes hitel feltételeiről.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

A vasárnap bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv egyik eleme, hogy a 18–40 éves, házas, legalább 3 éves munkaviszonnyal rendelkező nők 10 millió forintos kedvezményes hitelt igényelhetnek.

A lehetőség részletei egyelőre homályosak, Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár az ATV-nek árult el újabb információkat.

Mint mondta, a vállalt gyereket 5 éven belül kell megszülni, különben a hitelt kamatostul kell visszafizetni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamat mekkora lesz. A hitelfelvétel banki költségeit viszont átvállalja az állam. Válás esetén pedig a hitelteher megoszlik.

Az már korábban is kiderült, hogy minden egyes gyerek megszületése után 3 évre felfüggesztik a törlesztést. A második gyereknél a tőketartozás 30 százalékát elengedik, a harmadiknál pedig az egész hitelt elengedik, így a kölcsön támogatássá válik.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon