nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Részsiker volt a bangladesi sziámi ikrek műtétje

Részsiker volt a bangladesi sziámi ikrek műtétje

Bár jól sikerült, a műtétet végző orvos szerint még korai örülni.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy január végén sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek második műtétje a Semmelweis Egyetemen. A műtét az úgynevezett expander implantátumok beültetéséből állt, amely a végleges szétválasztást készíti elő.

A műtétet végző plasztikai sebész, dr. Pataki Gergely az RTL Klub Híradójának mesélt a műtétről. Elmondása szerint bár a szövettágító beültetése jól sikerült, ez csak részsiker, hiszen a szétválasztó műtét így is nagyon rizikós lesz. Erről beszélt a nyárra tervezett, végleges szétválasztást végző dr. Csókay András is:

Nagyon magas a halálozási arány, az eddigi, százéves tapasztalat alapján 50 százalék felett van bőven. Mi ettől a többlépéses megoldástól várjuk, hogy lényegesen jobb eséllyel induljunk

– mondta a tévének.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezt a műtétet Bangladesben vagy Budapesten végzik-e el.

Az RTL riportja:

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon